SF deltager gerne i 1. maj i Kongevejsparken

10. marts 2023 Politik

SF deltager gerne i i 1. maj med en bod og også med en tale – og det har de orienteret FH Sønderjylland, der står for 1. maj, om.

“SF støtter fagbevægelsen og gjorde det senest i kampen for Store Bededag”, siger John Brandt, som er formand for SF i Sønderborg.

Han fortæller, at fagbevægelsen har brug for politikere.

“Hvis de vil have lavet noget om, så er det jo politikerne, der skal gøre det og derfor synes jeg, det giver mening, at FH Sønderjylland inviterer SF med i Kongevejsparken den 1. maj”, siger John Brandt til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Rødt kort til Socialdemokratiet

Brian Andersen, som er formand for 3f i Sønderborg og Aabenraa har tidligere fortalt SønderborgNYT, at det er FH Sønderjylland, der plejer at stå for 1. maj i Kongevejsparken og 3f har sagt, at vil ikke have socialdemokrater på talerstolen.

“Jeg har bestemt ikke tænkt mig at invitere dem”, sagde Brian Andersen.

“Selvom Socialdemokratiet er det mest røde af de blå partier, så har jeg meldt mig ud”.

Hos foa i Sønderborg står det klart, at der ikke skal socialdemokratiske folketingsmedlemmer på talerstolen i Kongevejsparken.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Men vi skal have en snak om, om det socialdemokraterne på Christiansborg gør, skal ramme de lokale socialdemokratiske politikere”, sagde Karsten Wohlgemuth til SønderborgNYT.

Fagbevægelsens Hovedorganisation har opfordret til, at der ikke kommer socialdemokrater på talerstolene den 1. maj – men lader det være op til de lokale fagforeninger selv at beslutte, hvad de vil.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk