SF: Loven om stalking skal strammes

27. juli 2014 Uncategorized

Kvinde- og Krisecentret i Sønderborg kender adskillige kvinder, der er ofre for stalking og lederen Ruth Malle har tidligere sagt til Sønderborg Nyt, at arbejdet med at få stoppet stalkere i yderste konsekvens handler om at forebygge drab.

Er du offer for stalking, så gå til politiet og meld det. For at komme ovenpå igen, så benyt dig af Kvinde- og Krisecentrets mange tilbud.

Er du offer for stalking, så gå til politiet og meld det. For at komme ovenpå igen, kan du benytte dig af Kvinde- og Krisecentrets mange tilbud.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og der er stalkere i Sønderborg. Det har Sønderborg Nyt også tidligere skrevet om i artikler, hvor det samtidig fremgik, at ofrene fik god hjælp fra politiet.krisecenter

De fleste stalkere er mennesker, der ikke kan tåle, at deres partner har forladt dem.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og i Sønderborg er der desuden en stalker, der er gift. Hans ofre er mere tilfældige kvinder, som kontrolleres via oceaner af sms og telefonopkald. Når han får et polititilhold, så stopper hans chikane og opmærksomheden rettes mod de andre ofre, som spræller i hans net.

Ofre for stalkere bliver nedbrudt, og det samme gør deres børn, mener SF’s retsordfører Karina Lorentzen.
De lever simpelthen et liv i helvede.

– Der er behov for at give politiet nye redskaber, så de kan skride ind tidligere – det er afgørende med tidlig indsats, hvis det ikke skal blive værre. Desuden skal ofrene have meget mere hjælp og støtte, og gerningsmændene skal i behandling, siger Karina Lorentzen til Jyllands Posten.

Artiklen fortsætter under annoncen

Stalking defineres som en sygelig adfærd af en person, som konstant forfølger og chikanerer en anden.

I 2012 blev lovgivningen omkring stalking strammet, så stalkeren fik et forbud mod at kontakte sit offer på enhver måde.

Men loven skal altså strammes op endnu engang, siger SF.
Dansk Folkeparti og De Konservative er enige, skriver Jyllands Posten.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk