Shakespeares 1500tals univers møder 1980erne

29. oktober 2015 Kultur

top

Anmeldelse af Bo Bach Jensen:

Man tager den gammel kendte kærligheds historie, Romeo og Julie, som den kendte engelske forfatter William Sharespeare udødeliggjorde tilbage i 1595, popper historien lidt op, og tilsætter de store pop/rock hits fra 80’erne og vupti, så har man det som arrangørerne af aftenens forestilling, MusicalDanmark, kalder for ‘Romeo VS Julie – 80’er rock-teater-koncerten’.

Artiklen fortsætter under annoncen

sideTorsdag aften var turen så kommet til at scenen på Sønderborg Teater lagde brædder til denne forestilling. Historien er ikke helt som vi kender den. Instruktøren, Hans Christian Leonhard, har tvistet historien en del, om det er i et forsøg på at den mere spiselig for et yngre publikum, eller hvad ideen bag ved den mystiske tvist af originalhistorien, det skal være usagt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ihvertfald handler historien nu om et arvefjendeopgør mellem to konkurrerende sportsklubber. Et opgør, som tager en uventet drejning, da Romeo møder Julie…

Så langt så godt. En stor del af dialogen er overtaget af de store firserhits fra Wham, Pink Floyd, Michael Jackson mfl.

Det er en svær balance mellem hyldest og parodi, når man vælger et repertoire, der går fra geniale Pink Floyd over poppet Wham og glamråt Poison til ligegyldige Starship. Det er en ret speicel oplevelse at høre de store 80er-hits flettet ind i verdens største kærlighedstragedie.

Artiklen fortsætter under annoncen

side2Om man kan lide det eller ej, det er hvis i aller højeste grad et spørgsmål om smag. Undertegnede var dog ret begejsret for lokale Christoffer Brodersen i rollen som den onde skurk, Prins Paris. For pokker hvor kan Herr Brodersen synge, noget han virkelig demonstrerer for os i Queens ’The Show Must Go On.’

Artiklen fortsætter under annoncen

For lige at runde denne anmeldelse af, så vil jeg sige, nogle af numrerne var rigtig godt valgt, andre spekulerede man lidt mere over, i hvilken kontekst det egentlig lige passede ind her, men generelt, så var undertegnede ganske fornuftig underholdt.

billede

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk