Sitel søger unge til jobs i London

3. februar 2015 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

TDC har nedlagt sin kundeservice og outsourcer 800 jobs til et firma, som flytter de en stor del af jobbene til London. Resten samles i Sønderborg.images

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er firmaet Sitel, som har skabt Danmarks største call-center i Sønderborg. Men ifølge Avisen.dk søger Sitel nu unge danskere, der vil arbejde i London til en løn, som ifølge engelske myndigheder er den mindste løn, man kan leve for.

Service-medarbejderne hos TDC tjente mindst 16.500 kr. om måneden. Dertil kommer pension, feriepenge, løn under sygdom og barsel.

I London får unge danskere omkring 3.000 kroner mindre om måneden for at lave præcis det samme arbejde, og så er sygdom for egen regning og pensionen minimal.

Artiklen fortsætter under annoncen

TDC har tidligere outsourcet jobs til Tyskland og Filippinerne på samme måde.

“Der er i forvejen tale om lavtlønsarbejde. Det her viser desværre, at selv de laveste lønninger i Danmark ikke er lave nok til TDC”, siger næstformand Carsten Dyring Nielsen til Avisen.dk.

TDC har i de seneste dage været udsat for skarp kritik efter artikler i Avisen.dk.

Billigere at leve i London

Konstitueret HR-direktør Peer Schaumburg-Müller i TDC har ingen kommentarer til, hvor vidt det er en rimelig løn.

Artiklen fortsætter under annoncen

Steffen Bagge, der er direktør i Sitel Danmark, mener, at en Sitels lønninger er i den bedre ende i forhold til gennemsnittet i London.images (1)

“Men man skal tænke på, at både skatten og leveomkostningerne derovre er lavere. Så købekraften er netto om måneden faktisk det samme som herhjemme”, siger han til Avisen.dk.

Artiklen fortsætter under annoncen

Siden 2008 er 2.500 TDC-stillinger i Danmark blevet nedlagt. I august meddelte TDC, at 800 job nu skal outsources til Sitel. Sitel er amerikansk, og har allerede frasagt sig overenskomsten med Dansk Metal.

TDC har nedlagt sine servicefunktioner i Aarhus og København, men har bibeholdt arbejdspladser hos Sitel i Sønderborg.

I løbet af i år opretter Sitel ca. 150 stillinger i London.

29. februar 2024 Samfund, Sønderborg

Hjerneugen fejres med foredrag og minimesse

29. februar 2024 Samfund

KompetenceCenter for Hjerneskade i Sønderborg Kommune inviterer til et gratis arrangement i samarbejde med Foreningen Købmandsgården – og det henvender sig til mennesker der er ramt af hjerneskade, deres pårørende og alle andre der ønsker mere viden om hjernen, og hvad der sker, når den rammes. Uge 11 er International Hjerneuge og det er i […]

Læs mere...