Skal bebyggelsen på hjørnet af Perlegade og Jernbanegade rives ned?

28. marts 2020 Politik

Bebyggelsen på hjørnet af Perlegade og Jernbanegade, som er skadet efter Lazy Dog-branden, har bevaringsværdien ‘høj’ og er dermed omfattet af nedrivningsforbud. Derfor kræver en nedrivning dispensation, skriver forvaltningen.

Forvaltningen anbefaler, at bebyggelsen rives ned, fordi bygningerne på grund af til- og ombygning fremstår delvist uoriginale og tabet af særlige bygningselementer og – detaljer ved branden den i februar, har svækket bevaringsværdien.

På baggrund af sagens særlige karakter har dispensationsansøgningen været i fire ugers offentlig høring fra den 26. februar til den 25. marts 2020. Der er kommet fire høringssvar, hvor der blandt andet efterlyses en grundig undersøgelse af, om det er muligt at bevare dele af bygningen.

Forvaltningen anbefaler, at Teknik- og Miljøudvalget tillader en nedrivning.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. januar 2022 COVID-19, Sønderborg

Antallet af lokale Corona-smittede er 2500

23. januar 2022 COVID-19

Siden lørdag eftermiddag er antallet af Corona-smittede i Sønderborg Kommune steget med 144, så det samlede antal personer, der gennem den seneste uge er smittet med Corona – ifølge Statens Serum Institut – nu er oppe på 2500. På landsplan er der det seneste døgn konstateret 42.018 nye smittede. 813 er indlagt på sygehus – […]

Læs mere...