Skal bebyggelsen på hjørnet af Perlegade og Jernbanegade rives ned?

28. marts 2020 Politik

Bebyggelsen på hjørnet af Perlegade og Jernbanegade, som er skadet efter Lazy Dog-branden, har bevaringsværdien ‘høj’ og er dermed omfattet af nedrivningsforbud. Derfor kræver en nedrivning dispensation, skriver forvaltningen.

Forvaltningen anbefaler, at bebyggelsen rives ned, fordi bygningerne på grund af til- og ombygning fremstår delvist uoriginale og tabet af særlige bygningselementer og – detaljer ved branden den i februar, har svækket bevaringsværdien.

På baggrund af sagens særlige karakter har dispensationsansøgningen været i fire ugers offentlig høring fra den 26. februar til den 25. marts 2020. Der er kommet fire høringssvar, hvor der blandt andet efterlyses en grundig undersøgelse af, om det er muligt at bevare dele af bygningen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forvaltningen anbefaler, at Teknik- og Miljøudvalget tillader en nedrivning.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
3. februar 2023 Nordborg, Frivillige

Jens Christian Hansen fra Nord-Als Boldklub har fået sølvnålen

3. februar 2023 Nordborg

I forbindelse med Nord-Als Boldklubs generalforsamling forleden fik Jens Christian Hansen overrakt DBU Jyllands sølvnål. Æresbevisningen kan tildeles ved mindst 15 års frivilligt arbejde som træner eller leder i fodboldklubber og det kan Jens Christian Hansen med lethed mønstre. Allerede i 1992 blev han valgt ind Nord-Als Boldklubs bestyrelse, og ti år senere blev han […]

Læs mere...