Skal Dansk Folkehjælp fortsætte deres økonomiske rådgivning til borgere i Sønderborg?

30. november 2020 Politik

På baggrund af budgetforliget for 2016 blev der indgået aftale med Dansk Folkehjælp om etablering af en åben økonomisk rådgivningsfunktion.

195 borgere/familier har været igennem et økonomisk rådgivningsforløb og aktuelt er der 20 igangværende forløb. Dansk Folkehjælp har siden 2016 tilbudt frivillig økonomisk rådgivning i Sønderborg Kommune til borgere med økonomiske vanskeligheder.

Den åbne rådgivning ved Dansk Folkehjælp henvender sig til borgere, der hverken er den del af målgruppen for Kirkens Korshær eller Jobcentrets tilbud. Dansk Folkehjælps frivillige rådgivere kan træffes i Frivillighedens Hus i Perlegade i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Formålet med den åbne økonomiske rådgivningsfunktion i Sønderborg var at styrke kommunens økonomiske rådgivningsfunktion, så flere borgere med økonomiske vanskeligheder kunne få muligheder for at opnå bedre økonomisk stabilitet og handlefrihed.

Forvaltningen Job og Velfærd vurderer, at der fortsat er behov for, at borgerne kan få økonomisk rådgivning i regi af Dansk Folkehjælp.

En forlængelse af samarbejdsaftalen med Dansk Folkehjælp koster 47.500 kr. om året – og på torsdag skal Social- og Seniorudvalget tage stilling til, om aftalen skal forlænges.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
26. oktober 2021 KV21, Sønderborg

KV21: Didde Lauritzen har fokus på børn, skoler og på de udsatte

26. oktober 2021 KV21

Didde Lauritzen har været en del af Børne- og Uddannelsesudvalget og hun har også været med i Sundhedsudvalget i denne byrådsperiode og hun er, som sin far, borgmesteren, socialdemokrat. Det er Didde Lauritzens første byrådsperiode, så der har været meget, som hun skulle lære. ”Det har været vildt spændende, jeg har nydt at være med […]

Læs mere...