Skal du være verdensmester i Synnejysk?

17. juli 2015 Kultur

Ka do e sproch ? Hva ær en kløtebøss ? Hvor meget kål er der i kålpølser ? Har du styr på den sønderjyske historie, kultur, natur, gastronomi?

Forstår og taler du den enestående sønderjyske dialekt?

Kan du lide at være på og samtidig have det sjovt? Artiklen fortsætter under annoncen

dk/wp-content/uploads/2015/07/download6.jpeg” alt=”download” width=”233″ height=”240″ />

Hvis du kan svare ja til ovenstående spørgsmål, så vil foreningen VM i Synnejysk opfordre dig til at melde dig til verdensmesterskabet i stort set alt, hvad der har med Sønderjylland at gøre, dog især fokus på dialekten.

Foreningen vil ”håndplukke” de 20 bedst egnede tilmeldte fra hele Verden og lade dem dyste mod hinanden lørdag, den 12. september 2015, i Guderup på Als. Deltagere skal tilmelde sig senest 1. august klokken 23.59, skriver VM i Synnejysk i en pressemeddelelse.

Det bliver en forrygende dag med sjove konkurrencer, topunderholdning med sønderjysk fællesnævner og mad fra det sønderjyske køkken, når det er bedst.

Der vil være fine præmier til 1., 2. og 3. pladsen.by5

Foreningen VM i Synnejysk glæder sig til at læse de mange ansøgninger fra kandidater fra hele Danmark, men naturligvis også fra resten af Verden, hvor foreningen lige nu går opmærksom på verdensmesterskabet via de danske ambassader og konsulater, danskerforeninger og danske firmaer i udlandet.

Konkurrencen er åben for alle der kan opfylde de nævnte kriterier.

Foreningen nedsætter en uvildig jury, der udvælger de 20 kandidater.

 

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk