Skateshow-ulykke: Anklagemyndigheden kræver fængsel og en stor bøde

9. marts 2018 112

Den 21-årige mand, der sprøjtede brandbar væske på en ring ved et skateshow ved havnen i Sønderborg den 20 maj sidste år vil Anklagemyndigheden have idømt en fængselsstraf, når sagen kommer i retten senere på året.

Anklagemyndigheden vil desuden have kateklubben idømt en bøde på 80.000 kroner for at overtræde arbejdsmiljøloven.

“Vi har rejst tiltale mod den unge mand, fordi han ikke har udvist forsigtighed med ild og brandbare væsker”, siger senioranklageren til jv.

Artiklen fortsætter under annoncen

dk.

Den unge mand skulle lave større flammer i den ring, som skaterne skulle springe igennem. Men der var overtryk i flasken med den ætanol, som han ville lave mere ild med – og desuden gjorde vinden også sit til, at den brændende væske ramte seks børn, der var tilskuere og de blev forbrændt.

Kede af det efterspil

“I Sønderborg Kommune er vi kede af det efterspil, fordi det kan få alvorlige konsekvenser”, siger kommunikationsmedarbejder Rasmus Kjølby til SønderborgNYT.

Han fortæller videre, at ulykken, der ramte de seks børn og en voksen, berørte alle de mennesker, der var på havenen for at opleve Ring of Fire.

“Selve dommen kan vi selvfølgelig først forholde os til, når sagen har været i retten og vi får læst præmisserne”, siger Rasmus Kjølby.

“Anklagemyndigheden går efter en fængselsstraf og en stor bøde, men det er ikke ensbetydende med, at dommen bliver sådan”, siger han.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk