Skoleelever henter varme med brugte sodavands-dåser

24. september 2014 Uncategorized

Elever fra den tyske skole bruger deres projektuge i iFabrikkens lokaler, hvor de, sammen med blandt andre Ron Bader, skal lave nogle solfangere af brugte sodavandsdåser.

Ron Bader får delt masser af klima-rigtige tanker ud til eleverne.

Ron Bader får delt masser af klima-rigtige tanker ud til eleverne.

Artiklen fortsætter under annoncen

  • Målet er at eleverne kommer til at producere varme og det bliver ren, varm, tør luft, som er udbyttet fra deres indsats i projektdagene, siger Ron Bader til SønderborgNyt. Ron Bader er tilknyttet iFabrikken og er desuden bestyrelsesmedlem i Vedvarende Energi i Sønderborg.
Det er altid spændende at omsætte teori til noget, der kan bruges.

Det er altid spændende at omsætte teori til noget, der kan bruges.

Artiklen fortsætter under annoncen

Langt de fleste elever går virkeligt op i projektet og der er masser af god læring i at blive sin egen varme-leverandør.

  • Eleverne lærer at tænke kreativt og bæredygtigt, siger Ron Bader. Desuden lærer de at omsætte teori til noget brugbart.

Ron Bader fortæller, at eleverne har bestemt sig for at male solfangerne i forskellige farver, så de på sigt kan måle sig frem til, om farven har indflydelse på strøm-produktionen.

Netop bæredygtighed er et vigtigt emne i hele verden – og der skal gøres noget drastisk og det skal gøres hurtigt, hvis ikke temperaturen skal stige mere end 2 grader. Temperaturstigninger betyder, at isen ved Nordpolen smelter og vandet i havene stiger. Opskriften er enkel: Stop med at sende CO2 ud i atmosfæren.

Artiklen fortsætter under annoncen

billede

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
9. juni 2023 Politik, Sønderborg

Tidligere spidskandidat for Fælleslisten er medstifter af et nyt parti

9. juni 2023 Politik

I marts måned nedlagde Fælleslisten sig selv efter et skidt valgresultat ved kommunalvalget i 2021, hvor den dengang uprøvede Stine Duus Petersen var Fælleslistens spidskandidat, og siden da har Stine Duus Petersen overvejet sin lokalpolitiske fremtid, og den ligger nu klar. “Jeg og Svenja Karstensen, som tidligere var opstillet for Nye Borgerlige, er gået sammen […]

Læs mere...