Skoleelever henter varme med brugte sodavands-dåser

Arkivfoto
Arkivfoto
24. september 2014 Samfund Skrevet af: Ole Kæhler

Elever fra den tyske skole bruger deres projektuge i iFabrikkens lokaler, hvor de, sammen med blandt andre Ron Bader, skal lave nogle solfangere af brugte sodavandsdåser.

  • Målet er at eleverne kommer til at producere varme og det bliver ren, varm, tør luft, som er udbyttet fra deres indsats i projektdagene, siger Ron Bader til SønderborgNyt. Ron Bader er tilknyttet iFabrikken og er desuden bestyrelsesmedlem i Vedvarende Energi i Sønderborg.

Langt de fleste elever går virkeligt op i projektet og der er masser af god læring i at blive sin egen varme-leverandør.

Artiklen fortsætter under annoncen

  • Eleverne lærer at tænke kreativt og bæredygtigt, siger Ron Bader. Desuden lærer de at omsætte teori til noget brugbart.

Ron Bader fortæller, at eleverne har bestemt sig for at male solfangerne i forskellige farver, så de på sigt kan måle sig frem til, om farven har indflydelse på strøm-produktionen.

Netop bæredygtighed er et vigtigt emne i hele verden – og der skal gøres noget drastisk og det skal gøres hurtigt, hvis ikke temperaturen skal stige mere end 2 grader. Temperaturstigninger betyder, at isen ved Nordpolen smelter og vandet i havene stiger. Opskriften er enkel: Stop med at sende CO2 ud i atmosfæren.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

20. juli 2024 Kultur, Gråsten

Als Udlejning sørger for børn har det sjovt

20. juli 2024 Kultur

Als Udlejning er kommet med en række af deres rutschebaner, hoppeborge og andet, så de mindre børn også får en både god og sjov oplevelse, når de er med forældrene til Gråsten Ringridning. ”Mange af børnene fra cykelringridningen har været her og det har mange andre børn også – og det er dejligt at se, […]

Læs mere...