Skolekorene sang julens sange i Alsion

11. december 2014 Kultur

Torsdag aften var det især forældre og bedsteforældre, der havde sat sig til rette i Alsion, hvor Sønderjyllands Symfoniorkester spillede et stribe af julens sange. Med i programmet var også Christianskirkens Kor, Ulkebøl Kirkes Kor, Sønderjyllands Pigekors Juniorkor & Spirekor samt kor fra Dybbølskolen og fra Sønderskovskolen.

Sønderjyllands Symfoniorkester sørgede for musikken til alle korene.

Sønderjyllands Symfoniorkester sørgede for musikken til alle korene.

Artiklen fortsætter under annoncen

Rasmus Bjerg ser Sønderborg igen for første gang siden krigen i Dybbøl i 1864.

Rasmus Bjerg ser Sønderborg igen for første gang siden krigen i Dybbøl i 1864.

“Jeg kan sagtens kende Sønderborg, selvom det er 150 år siden, jeg sidst var her”, sagde skuespiller Rasmus Bjerg, der blandt skulle fortælle om de forskellige sange og også læse et eventyr.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når Rasmus Bjerg husker Sønderborg og især Dybbøl, så er det fordi han spillede oberst i Ole Bornedals “1864”.

“For børn er 13 dage lang tid – især de sidste 13 dage inden det er jul. Så nu håber jeg, at børnene synes, de får en sjov time her i Alsion og så er de jo lidt tættere på jul bagefter”, siger Rasmus Bjerg.

Skuespilleren mener ikke, det rigtigt er jul, hvis ikke der læses et eventyr. Rasmus Bjerg havde valgt H. C. Andersens nytårs-eventyr, Den lille Pige med Svovlstikkerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

På en time fik forældre og bedsteforældre – og også en del søskende – hørt børnene synge en række af de kendte sange og salmer. Og de fik oplevet, hvor flot det er, når et stort orkester spiller. Det er som om musikken fortæller sine helt egne eventyr.

billede

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. september 2023 Samfund, Sønderborg

Center for Verdensmål inviterer børn og voksne til motionsdag

23. september 2023 Samfund

Fredag den 13. oktober er der både skolernes Motionsdag og Danmarks Motionsuge. Center for Verdensmål samarbejder med fire skoler, Sønderborg Familie og Firma Sport, legepladsproducenter Kompan, Chris MacDonald fra Just Human og Sønderborg Forsyning. Om formiddagen er målgruppen børn og unge og om eftermiddagen er det virksomheder. Arrangementet finder sted ved den gamle militære forhindringsbane […]

Læs mere...