Skov- og Naturstyrelsen lukker Nøffelskov Festival

20. marts 2018 Kultur

Nøffelskov festival blev startet af lokale ildsjæle, der kunne se, at det anlæg der bestod af sheltere, amfiteater og bålhytte, kunne danne rammen om en hyggelig lokal festival.

Den første festival løb af stablen den29 maj 2010, og der har siden hvert år i maj, været festival i Nøffelskoven. Skoven er med tiden vokset op, og er blevet en smuk lille naturperle som er godt besøgt.

Skov og Naturstyrelsen er nu af den mening, at vi ikke kan få lov til at bruge skoven til festival i dyrenes yngleperiode, som strækker sig fra d.

Artiklen fortsætter under annoncen

15. marts til d.15. juli.

Vores ansøgning om at holde festival er derfor blevet afvist, skriover festivalledelsen i en pressemeddelelse.

Som de selv siger, ligger der ingen undersøgelser der viser at festivalen har, eller vil gøre skade og forstyrre dyrene i yngleperioden, men de henviser til loven, der siger, at man ikke må lave unødig støj i perioden.

Vi kan af praktiske grunde desværre ikke flytte festivalen til hverken før eller efter de datoer, og må derfor  konstatere, at sidste festival i skoven blev holdt i 2017.

Vi vil fra Festival udvalget derfor gerne sige tak til et trofast publikum, frivillige hjælpere, musikere og alle dem som har været medvirket til festivalen i alle årene.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk