Så du 1864 – skriv hvad du mener om den?

12. oktober 2014 Kultur

Når Sønderjylland og skanserne i Dybbøl pludselig er omdrejningspunktet i en drama-serie på fjernsynet, så er det logik, der er rigtigt mange 1864, røde korsmennesker, der lærer noget af den historie, der foregik lige her, hvor vi bor. Og der er allerede mange, der har opdaget den voldsomme sønderjyske historie – og har taget turen rundt på skanserne, så de kunne blive klogere på Slaget om Dybbøl, Kampen om Als og al den gru, som sønderjyderne har været udsat for.

Artiklen fortsætter under annoncen

I tiden under preussisk styre skulle danskerne helst gøres tyske – og det gjorde, at der blev gjort rigtigt meget for at holde fast i dansk kultur og det danske sprog. Det er de danske traditioner og sproget, der binder os sammen som et folk.

Hvert år lægges der kranse ved krigergravene i Dybbøl og Kampen om Als bliver også gennemspillet det ene år efter det andet.

Historiecenter Dybbøl arbejder ihærdigt for at fortælle historien om 1864 og er det, vi kan kalde en turistmagnet.

1864

Artiklen fortsætter under annoncen

Er tv-serien god?

Og virker den som turistmagnet for Sønderborg og resten af grænselandet?

Skriv, hvad synes du om tv-serien og tilføj dine ideer til, hvad vi kan bruge filmen på en måde, så der kommer endnu flere turister på besøg.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
13. august 2022 Politik, Sønderborg

Et skridt tættere på at flere af kommunens biler kører på el

13. august 2022 Politik

Natur-, Klima- og Miljøudvalget godkendte i marts Handleplan for grøn omstilling af persontransport. Et af tiltagene handler om at kommunen skifter benzin- og dieselbiler ud med elbiler. På onsdag skal Økonomiudvalget gerne nikke til udrulningsplanen. I forhold til at få sat ladestationer op, så forelægges sagen til Teknik-, By og Boligudvalgets beslutning, idet der er […]

Læs mere...