Så du 1864 – skriv hvad du mener om den?

12. oktober 2014 Kultur

Når Sønderjylland og skanserne i Dybbøl pludselig er omdrejningspunktet i en drama-serie på fjernsynet, så er det logik, der er rigtigt mange 1864, røde korsmennesker, der lærer noget af den historie, der foregik lige her, hvor vi bor.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og der er allerede mange, der har opdaget den voldsomme sønderjyske historie – og har taget turen rundt på skanserne, så de kunne blive klogere på Slaget om Dybbøl, Kampen om Als og al den gru, som sønderjyderne har været udsat for.

I tiden under preussisk styre skulle danskerne helst gøres tyske – og det gjorde, at der blev gjort rigtigt meget for at holde fast i dansk kultur og det danske sprog.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er de danske traditioner og sproget, der binder os sammen som et folk.

Hvert år lægges der kranse ved krigergravene i Dybbøl og Kampen om Als bliver også gennemspillet det ene år efter det andet.

Historiecenter Dybbøl arbejder ihærdigt for at fortælle historien om 1864 og er det, vi kan kalde en turistmagnet.

1864

Er tv-serien god?

Og virker den som turistmagnet for Sønderborg og resten af grænselandet?

Skriv, hvad synes du om tv-serien og tilføj dine ideer til, hvad vi kan bruge filmen på en måde, så der kommer endnu flere turister på besøg..

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. april 2021 Sønderborg, Debat

Debatindlæg: Hi-tech-landbrugsuddannelser vil være godt for Sønderborg

22. april 2021 Sønderborg

Jesper Højmark Esbensen, spidskandidat for Konservative, skriver: Sønderborg har brug for uddannelser i Hi-tech-landbrug. En type uddannelse der beskæftiger sig med at fjerne landbrugets udledning af miljøgifte, klimagasser, næringsstoffer og at reducerer landbrugsarealet, så der bliver plads til mere vild natur. Det vil være en uddannelse, der passer godt ind i Sønderborg. Vi har et […]

Læs mere...