Skt. Hans: Visse ting bør ifølge borgmesteren gå op i røg

23. juni 2016 Kultur

Efter koncenten med Sønderjyllands Symfoniorkester trak koncertsalsgæsterne udendørs, hvor der var gjort klar til Skt. Hansbål. Alsion-ansatte havde forinden givet træet et ordentligt skud diesel, så det var brandsikkert.

Musikere fra symfoniorkesteret spillede nogle numre – og sørgede også for, at Midsommervisen kunne synges på den oprindelige melodi.

Borgmester Erik Lauritzen var inviteret til at holde båltalen og han tog afsæt i, at man tidligere troede at alt ondt kunne fordrives med ild.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Der er da nogle ting, som jeg også gerne så gik op i røg. Her tænker jeg på egoisme, grådighed, kortsynethed og nationalisme.”, siger borgmesteren.

“Nationalismen viser sig som  had overfor det og de fremmede. Der sidder 52 millioner mennesker i flygtningelejr – og de er der i snit i 17 år. Dem må vi og verden hjælpe”.

“I Danmark er der ingen, der ligefrem lider nød og når vi så hører om Panama som skattely, om svindel og korruption, skattesvig. Ja, så er det ren og skær grådighed, så lad os bare få grådidheden til at gå op i røg også”, siger Erik Lauritzen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når kortsynethed også skal brændes af, så er der en god forklaring på det:

“Vi har i årevis mishandlet vores natur. Tidligere, fordi vi ikke vidste bedre. Men nu er vi blevet klogere og gøre noget ved det. Vi kan ikke bare lade problemer vokse sig store og overlade dem til vores børn. Det vil være kortsynet”, siger Erik Lauritzen, som også for sagt, at vi i Sønderborg gør rigtigt meget for et bedre klima.

“Nogle siger, vi ikke har råd til at gøre endnu mere for klimaet, men spørgsmålet er, om vi har råd til at alde være”, lyder det fra borgmesteren.

Artiklen fortsætter under annoncen

Herligt sted

“Det er dejligt at være her ved Alsion. Vi kan stå og kigge på solen, der er på vej ned – og lige ovre på den anden side kan vi se den udvikling, der er i gang i Sønderborg”, siger Erik Lauritzen, mens han kigger over på havnebyggeriet.

I sin tale får han også sagt tak til de mange frivillige foreninger, hvor medlemmerne gør en stor frivillig indsats.

“Det vil vi gerne have mere af, fordi det viser fællesskab. Fællesskaber er bedre end egoisme, så vi lader egoismen gå op i røg”, siger han.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. august 2022 Politik, Sønderborg

Udviklingen af Rønhaveplads lægges i mølposen for en tid

10. august 2022 Politik

Tirsdag var udviklingen af Rønhaveplads på bordet i Teknik-, By- og Boligudvalget, hvor projektet blev sat i bero på grund af pengemangel. “Venstre ser stadig et stort potentiale i at udvikle Rønhaveplads til en oase i byen med legeplads, udeservering o.s.v., og samtidig også som en del af korridoren fra havnen til den øverste del […]

Læs mere...