Skulpturer i Broager og på Broagerland friskes op

21. december 2017 Kultur

Sønderborg Kommunes Kunstfond har opprioriteret tilsynet med og vedligeholdelsen af sine mere end 200 skulpturer. Flere på Als er shinet op, og nu er turen kommet til Broager- og Egernsundområdet.

Kommunen har skulpturer, der er fremstillet af næsten alle gængse materialer såsom bronze, rustfri stål, støbejern, egetræ, granit, marmor, teglsten og beton samt mange forskellige kombinationer heraf.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter mange måneders forberedelse og indhentning af vurderinger fra eksperter i ind- og udland samt kunstneren selv blev Arne Haugen Sørensens skulptur ved Sønderborghus sidste år sandblæst. Siden er også Kaj Triers skulptur i Nordborg renoveret og flyttet, ligesom mindesøjlen for Martin N. Hansen ved Almsted Korsvej er renoveret.

Nu er turen så kommet til skulpturer i den tidligere Broager Kommune. Teglstensskulpturerne i Broager og Egernsund, bliver efterset, repareret og til sidst behandlet med algefjerner.

Formand for Sønderborg Kommunes Kunstfond, A. P. Hansen, siger i en pressemeddelelse:

”Ét er jo at stille skulpturer op i det offentlige rum – noget andet er at sørge for vedligeholdelsen af dem. Vi ved fra en undersøgelse, som vi selv har iværksat blandt fem andre, sammenlignelige kommuner, at der ikke bliver regnet med eftersyn og vedligeholdelse m.m. Det er synd, for pleje af skulpturerne og deres fundering sikrer jo, at de får så lang en levetid som muligt – og at de er smukke at se på, mens de lever”.

 

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk