Skyttebrødrene er klar til Kongeskydningen og frokosten

4. juni 2017 Kultur

Hædersgæsten ved Borgerforeningens kongeskydning 2017 i Sønderborg på lørdag den 10. juni er Jan Hellesøe – psykologisk manipulator og TV-vært på DR 3’ ”Fuckr med dn hjrne”.

Jan Hellesøe er oprindelig uddannet smed, som han arbejdede med indtil hans karriere som tryllekunstner tog fart. Han har arbejdet en del år i USA sammen med vennen Anders Hansen under navnet Star Magic.

Jan Hellesøe har i drengeårene spillet i Sønderborg Garden.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi prøver altid at finde en hædersgæst, som betyder noget for Sønderborg eller Sønderjylland”, siger skytteformand Tage Christensen til SønderborgNYT.

Borgmester, Erik Lauritzen er med for fjerde gang, når han sammen med hædersgæsten Jan Hellesøe står på trappen ved Rådhuset og tager imod skyttebrødrene.

Regionsmedlem John Lohff er også med til skyttefrokost.

Sønderborg Garden er som sædvanlig med, når Skyttelauget marcherer gennem byen til Rådhuset. Igen i år er Broager Brandværns Brandværnsorkester med og denne gang også på sækkepiber.

For femte gang i Skyttelaugets historie begynder skyttebrødrene med morgenkaffe ved skyttekredsens skydebane på Kær Vestermark. Sidste års skyttekonge, Erik Dall, tager imod. Efter en kort morgenkaffe er der kongeskydning med efterfølgende kåring af årets skyttekonge, der dekoreres med det over 400 år gamle kongeskjold. Skyttekongen bliver således hyldet efter kongeskydningen og ved march gennem byen.

Skyttebrødrene bliver derefter kørt til Mølleparken, hvor der spilles en lille koncert for plejecentrets beboere. Fra Mølleparken går optoget kl. 11.10 med den nye skyttekonge i spidsen til modtagelse på rådhuset. Præcis kl. 12.00 uddeles foran Rådhuset årsmedaljer, inden turen igen går op igennem gågaden med fuld musik.

Kongeskydningen foregår på Skyttekredsens 50 meter baner på Kær halvø, og fra kl. 13.00 holdes den traditionsrige skyttefrokost i Kulturhuset – Skyttehuset i Skovhuse.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk