Skyttebrødrene er klar til Kongeskydningen og frokosten

4. juni 2017 Kultur

Hædersgæsten ved Borgerforeningens kongeskydning 2017 i Sønderborg på lørdag den 10. juni er Jan Hellesøe – psykologisk manipulator og TV-vært på DR 3’ ”Fuckr med dn hjrne”.

Jan Hellesøe er oprindelig uddannet smed, som han arbejdede med indtil hans karriere som tryllekunstner tog fart. Han har arbejdet en del år i USA sammen med vennen Anders Hansen under navnet Star Magic.

Jan Hellesøe har i drengeårene spillet i Sønderborg Garden.

“Vi prøver altid at finde en hædersgæst, som betyder noget for Sønderborg eller Sønderjylland”, siger skytteformand Tage Christensen til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Borgmester, Erik Lauritzen er med for fjerde gang, når han sammen med hædersgæsten Jan Hellesøe står på trappen ved Rådhuset og tager imod skyttebrødrene.

Regionsmedlem John Lohff er også med til skyttefrokost.

Sønderborg Garden er som sædvanlig med, når Skyttelauget marcherer gennem byen til Rådhuset. Igen i år er Broager Brandværns Brandværnsorkester med og denne gang også på sækkepiber.

For femte gang i Skyttelaugets historie begynder skyttebrødrene med morgenkaffe ved skyttekredsens skydebane på Kær Vestermark. Sidste års skyttekonge, Erik Dall, tager imod. Efter en kort morgenkaffe er der kongeskydning med efterfølgende kåring af årets skyttekonge, der dekoreres med det over 400 år gamle kongeskjold. Skyttekongen bliver således hyldet efter kongeskydningen og ved march gennem byen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skyttebrødrene bliver derefter kørt til Mølleparken, hvor der spilles en lille koncert for plejecentrets beboere. Fra Mølleparken går optoget kl. 11.10 med den nye skyttekonge i spidsen til modtagelse på rådhuset. Præcis kl. 12.00 uddeles foran Rådhuset årsmedaljer, inden turen igen går op igennem gågaden med fuld musik.

Kongeskydningen foregår på Skyttekredsens 50 meter baner på Kær halvø, og fra kl. 13.00 holdes den traditionsrige skyttefrokost i Kulturhuset – Skyttehuset i Skovhuse.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. september 2021 Samfund, Sønderborg

Sådan kommer du over Alssund når Kong Christian Xs Bro er lukket i uge 42

25. september 2021 Samfund

Rustbehandling er forklaringen på, at Kong Christian Xs Bro lukkes helt i efterårsferien, altså uge 42. Der er noget uopsætteligt rustarbejde, som skal laves og det medfører en total sandblæsning og maling af broklapperne. Når arbejdet går i gang kan hverken gående, cyklister eller bilister kan komme over broen. I perioden kan cyklister og gående […]

Læs mere...