Skyttefesten: Kasernens Venner vil eksistere i al evighed

13. juni 2015 Kultur

Kasernens Venner er på vej til at skrive sig ind i de lokale historiebøger, fordi det er en forening, der åbenbart vil bestå i al evighed. Det fortalte tidligere Sergentskolechef Viggo Ravn, der var en af ildsjælene, der satte skub i en underskriftindsamling imod lukningen af Sønderborg Kaserne.

Viggo Ravn er med i Borgerforeningen - og i Kasernens Venner.

Viggo Ravn er med i Borgerforeningen – og i Kasernens Venner.

 

Som et nyt indslag i den meget traditionelle Skyttefrokost på den årlige festdag, hvor der også skydes om årets Konge-titel, var Kasernens Venner inviteret med til bords.

“Ja, vi samlede mange tusinde underskrifter, som vi ikke kan bruge til noget som helst,. Vi tabte jo slaget, men foreningenn består og vi holder julefrokost og sådan noget”, siger Viggo Ravn.

Dengang vi fandt sammen og blev enige om at kæmpe for kasernen, så ville vi have en forening – og det lavede vi. For at slippe for en masse bøvl, så var vi rørende enige om, vi ikke ville have nogle vedtægter”, siger han.

Artiklen fortsætter under annoncen

kaserne1

Det bedste kan man bruge en kaserne til, det er at have soldater i den.

“Og derfor kan vi ikke oplyse foreningen. Det er jo vedtægterne, der siger, hvordan man gør det. Så vi bliver ved med at fejre vores nederlag og sådan er det vel egentlig her. Tænk på 1864”, siger Viggo Ravn.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når asylansøgerne er resjt, skal kasernen bruges til noget nyt – og det viser sig, at der ikke er grund til at lægge hovederne i blød, inden det rigtige svar på kasernens fremtid kommer.

“Den sag er undersøgt, da der tidligere var risko for en lukning. Borgerne blev spurgt, hvad man bedst kunne bruge kasernen til”, siger Viggo ravn. Og svaret var:

“Til at ha’ soldater i”

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk