Slaget ved Dybbøl blev igen markeret med kranse og tale

18. april 2019 Kultur

18. april, Dybbøldagen, blev igen markeret ved skanserne på Dybbøl Banke.

Klokken 8 blev det store flag hejst ved Dybbøl Mølle og et par timer senere, skulle der tales og lægges kranse ved fællesgravene.

Det var oberstløjtnant Claus Klaris, der holdt talen og han startede med at byde velkommen til alle dem, der var kommet for at deltage.

“Vi er samlet for mindes dem, der faldt i stormen på Dybbøl i 1864 – og vi mindes faldne på begge sider”, sagde Claus Klaris. I år er det 155 år siden slaget blev kæmpet.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Nederlaget fik stor betydning for vores selvforståelse og vi begyndte at holde det, der var dansk i hævd. Hvad udad tabes skal indad vindes, sagde en digter og så hed det sig, at alt dansk var godt”, sagde Claus Klaris.

Og netop det, at der ikke måtte tales dansk i skoler og kirker – og mange andre ‘fortyskende’ ting – gjorde, at det danske sindelag gav fællesskab og sammenhold.

“Jeg vil gerne takke arrangørerne af mindehøjtidligheden. Nemlig Hjemmeværnet og særligt Jens Peter Rasmussen og Leif Larsen. Tak for jeres store indsats for at sikre dette arrangement og at vi aldrig glemmer dem, der faldt”, sagde Claus Klaris.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter talen spillede Slesvigsk Musikkorps og der blev lagt kranse ved fællesgravene.

18. april 1864

Den 18. april blev 11.000 danske soldater løbet over ende af en styrke på hele 37.000 preussere.

Klokken 10 kom angrebet, hvor de første 10.000 preussere stormede frem. De blev fulgt af anden bølge, der også bestod af 10.000 mand.

I reserve havde preusserne yderlige 17.000 soldater.

Fire timer efter angrebet kom de sidste danske soldater i sikkerhed på Als.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole [email protected]
11. december 2023 Erhverv, Gråsten

Teddy’s Salon i Ulsnæs Centret skifter ejer og navn

11. december 2023 Erhverv

To frisører i Teddy’s Salon i Ulsnæs Centret i Gråsten får overdraget salonen til januar og så får den navnet Hårfavoritten. De nye ejere, Nathasia Hjort Pedersen og Trine Frank, som begge er fra Gråstenområdet, har et ønske om at give noget godt til Ulsnæs Centret og bevare de mange forskellige muligheder, blive ved med […]

Læs mere...