Slesvigsk Musikkorps spiller slotskoncert i Sønderborg

17. august 2017 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Riddersalen på Sønderborg Slot bliver fyldt med både interessant viden, sjove anekdoter og særdeles fremragende musik, når SMUK – Slesvigske Musikkorps – i selskab med dirigent Ingemar Roos og musikentusiast Mogens Gaardbo gæster Sønderborg Slot.

Koncerten finder sted mandag den 28. august kl. 19.30

SMUK er et af Forsvarets tre fuldtidsprofessionelle musikkorps, og i løbet af aftenen vil omtrent 250 års historie blive udfoldet. Mogens Gaardbo har således en unik viden om dansk uniformeret musik. En viden, som han med både stor passion og højt humør deler ud af.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mogens Gaardbo kender eksempelvis alle hjørner af SMUKs historie, og netop SMUK binder med de helt rette toner historierne om militærmusikken sammen, forklarer SMUKs orkesterchef Rasmus Frandsen.

“Mogens Gaardbo guider publikum gennem militærmusikkens historie, og vi ledsager med tidstypisk musik. Og man vil kunne høre alt lige fra barokmusik til Glen Miller”, siger han i en pressemeddelelse.

En højere enhed

Rasmus Frandsen ser frem til en enestående aften, hvor musik, sal og fortællinger kommer til at gå op i en højere enhed.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Publikum kommer til at opleve en koncert et sted med en særlig militærhistorisk betydning, og man kommer virkelig til at være i godt selskab”, siger orkesterchefen.

Det er ikke mindst aftenens dirigent, Rasmus Frandsen henviser til.

Svenske Ingemar Roos er kendt for at kunne tage ethvert orkester under kærlig behandling. Han går derfor under navnet ”Orkesterdoktoren”, og til slotskoncerten står han i spidsen for SMUK. Sidste år arbejdede SMUK og den svenske stjernedirigent også sammen, og SMUK ser frem til, at det nu sker igen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi er virkelig begejstrede for Ingemar Roos og hans måde at arbejde med orkesteret på, så der er i den grad tale om et kært gensyn”, siger Rasmus Frandsen.

Også Ingemar Roos glæder sig. Både til gensynet med SMUK og til koncerten i Riddersalen.

“Det er utroligt inspirerende og giver en særlig stolthed at optræde på historisk vigtige steder”, siger han.

Billetter kan bestilles på SMUKs telefon 72 82 69 02 i tidsrummet 09.00 til 13.00 eller på mail [email protected].

Artiklen fortsætter under annoncen

Billetprisen er 100,- kr. for ikke medlemmer og 75,- for medlemmer.

De bestilte billetter betales ved indgangen.

19. juli 2024 Samfund, Sønderborg

DSB-grunden – lige nu er den et trist syn

19. juli 2024 Samfund

I april godkendte Byrådet, at DSB-grunden blev sat til salg, så der kan blive bygget studieboliger på området. ”Lige nu er det et lidt trist område, så det er godt, der er et projekt og det spiller fint ind i Mejeriet og Sønderborghus”, sagde borgmester Erik Lauritzen tilbage i april. Forleden så Bo Bach på […]

Læs mere...