Slotskoncert med Benny Andersen og Poul Dissing

1. november 2015 Kultur

Om godt en uge – nærmere bestemt tirsdag den 10. november – byder Sønderborghus på en slotskoncert.IMG_6760-300x272

Det er Poul Dissing og Benny Andersen, der spiller Svantes Viser i Sønderborg Slot – og her kan rigtigt mange sønderborgensere få et genhør med de kendte viser. Og Sønderborghus har i længere tid kunnet melde alt udsolgt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er ikke mange mennesker, der kan klare det med at lave en enkelt plade sammen – og så ellers turnere med pladens sange i årtier – og alligevel trække fulde huse hver eneste gang.

Pudsigt brug af tekst

I 1973 var der oliekrise og det gav blandt andet bilfri søndage. Og BT havde bedt Benny Andersen skrive et digt om krisen.

“Det skulle være noget med nedskæringer og sådan og det blev så til Hilsen til Forårssolen. Et sted skriver jeg: En gang går solen, sin runde uden mig. Men når forårssolen skinner, lever jeg”, siger Benny Andersen. Og ordene “Når forårssolen skinner, lever jeg”, har han set flere andre steder.

Artiklen fortsætter under annoncen

“De rummer på en eller anden måde evigheden, så de er brugt på en gravsten”, siger han. Han medgiver, det er lidt underligt, at nogen bruger et bestillingsdigt om oliekrisen på en gravsten.

Go’Nu NatIMG_6763-300x200

“I masser af år har Poul og jeg altid brugt en tysk melodi, når vi rundede af, men så mente Poul, vi skulle have vores egen godnatsang”, siger Benny Andersen, der havde spurgt, hvad den så skulle handle om.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Noget med Go’Nu Nat, sagde Poul og jeg sagde vist: Og gå nu lige hjem – og så var inspirationen der”, siger Benny Andersen. Og mon ikke publikum kommer til at sidde og nynne med på den, inden de går ud i natten. Altså hvis ikke stemmerne er i undergang.IMG_6791-300x200

Artiklen fortsætter under annoncen

Det med at stemmen er i undergang, kommer fra Poul Dissing. Børn døjer med, at deres stemmer kommer i overgang – men Poul Dissing mente, at hans var i undergang.

I sommer spillede de to herrer i Cathrinesminde Teglværk og du kan se billederne HER

Jørn Lehmann fra kulturforeningen bag Teglværksarrangementerne havde mødt Benny Andersen i København og spurgt, om de ikke ville spille i Cathrinesminde.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Hvis ikke vi er døde til den tid, så kommer vi”, sagde Benny Andersen. Og heldigvis følger de to folkekære musikere stadig med, når solen går sin runde.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
17. august 2022 Politik, Sønderborg

Økonomiudvalget sendte forvaltningens sparekatalog videre til Byrådet

17. august 2022 Politik

På onsdagens møde i Økonomiudvalget godkendte politikerne det katalog over sparemuligheder, som forvaltningerne har sat sammen og nu bliver det sendt videre til Byrådet, som skal beslutte, hvor det præcis er, der skal skæres ned. “Nu er det så op til de forskellige partier at finde frem til de konkrete besparelser, som er nødvendige for […]

Læs mere...