Slottets Riddersal: Dagbog over en katastrofe

10. august 2014 Kultur

Pressemeddelelse:dagbog1864

Du kan opleve 1864-krigen på en helt anden måde, når tyske Factory Teatre 1864 spiller ”Dagbog over en katastrofe” i Riddersalen på Sønderborg Slot.
Handlingen: Et skuespillerensemble øver et stykke om krigen 1864. Under prøverne stiller skuespillerne spørgsmål til stykkets indhold, til figurerne og til de politiske sammenhænge. Selv om udgangspunktet er tiden omkring 1864, så er det tænkt mere moderne.1864

Artiklen fortsætter under annoncen

Afsættet tages i 1864, men spørgsmålene stilles i nutiden. Skuespillerne forsøger at nærme sig følelser som en krig, også i dag, udløser i mennesket og menneskes underbevidsthed.
– Vi vil give tilskuerne et indblik i tiden omkring 1864, men samtidig også søge at skabe et rum, man kan tænke moderne i. Vi stiller med afsæt i den gamle tids figurer nutidige spørgsmål og søger at nærme os de følelser, som krigen udløser i mennesket. Det er en rejse ikke kun på slagmarken på Dybbøl, men også i vores egen underbevidsthed, forklarer Gaby Schelle, der arrangerer stykket.

Artiklen fortsætter under annoncen

Publikum med i krig

– Vi sætter i bogstavelig forstand krigen i et andet lys. Der er ingen scene, så skuespillere og publikum er på niveau med hinanden. Samtidig kører der tekst- og lysinstallationer på væggene, sådan så publikum og hele rummet bliver en del af handlingen, fortsætter Gaby Schelle.1864

Artiklen fortsætter under annoncen

Factory Theater er kendt for at lægge moderne vinkler på kendt stof og har modtaget flere priser for dets opsætninger. Forestillingen er på tysk med danske undertekster. Billetter kan købes på www.sonderborgbilletten.dk og ved indgangen.
Forestillingen sker i forbindelse med markeringen af 1864 og er støttet af Ministerium für Justiz, Kultur und Europa i Kiel, Region Syddanmark, Interreg, Sønderborg Slot og Sønderborg Kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

Aftenforestillinger:

13. august kl. 19:30 (premiere)
14. august kl. 19:30

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. september 2021 Uddannelse, Sønderborg

Elever på EUC Syd blev klogere på portrætbilleder og på sig selv

18. september 2021 Uddannelse

Nogle af den forgange uges dage har IB-eleverne på EUC Syd brugt sammen med billedkunstner og fotograf Maja Nygaard Eriksen. Når der skal tages et portrætbillede, så skal det fortælle en historie om den person eller de personer, som er på billedet – og personligheden kan fremhæves ved måden at sidde, stå, ligge på. Og […]

Læs mere...