SLTV: Turbulent start på vellykket generalforsamling

28. januar 2016 Sønderborg

Efter en ret turbulent åbning af generalforsamlingen kom medlemmerne gennem dagsordenen og ser nu chancen for at lave endnu bedre lokal-tv. Blandt andet er den ny bestyrelse blevet bedt om at overveje, om der skal ansættes en daglige redaktionsleder, så udsendelserne får en skarp vinkel og ad den vej bliver mere seværdige. Artiklen fortsætter under annoncen

dk/wp-content/uploads/2016/01/IMG_7621-300×178.jpg” alt=”IMG_7621″ width=”300″ height=”178″ />

Allerede ved ordstyrer Gunnar Hattesens konstatering af, at SLTV har indkaldt rettidigt til generalforsamlingen, der fandt sted torsdag i SLTVs lokaler, gik det galt.

“Jeg kan ikke godkende, at indkaldelsen er lovlig, fordi det er formanden og ikke bestyrelsen, der har indkaldt”, siger bestyrelsesmedlem Flemming Pedersen til de 20 andre medlemmer af foreningen.

Ordstyreren skærer igennem og slår fast, at det handler om, at der er indkaldt til møde og ikke om, hvem der sendte indkaldelsen ud. En generalforsamling forholder sig ikke til bestyrelsesfnidder.

Turbulent år

“2015 har været et tubulent år. Der har været mange udfordringer og rigtigt mange uenigheder i bestyrelsen”, siger formand Jimmy Christensen i sin  beretning.

“Vi havde en bestyrelse, der trak sig i sommer og så fik vi en ny, der er slidt op og nu håber jeg, vi får en bestyrelse, der kan sikre, at SLTV kan køre videre”, siger Jimmy Christensen.

Bestyrelsesmedlem smides ud

Revisorer Mogens Knudsen har været gennem regnskabet, der viser et underskud.

Henrik Ingwersen har noteret sig, at et bestyrelsesmedlem har vært på kant med hele tre bestyrelser.

Henrik Ingwersen har noteret sig, at et bestyrelsesmedlem har vært på kant med hele tre bestyrelser.

“Og Flemming Pedersen fra bestyrelsen nægter at underskrive regnskabet. Det betyder, at Kulturstyrelsen ikke sender penge”, siger revisoren. Flemming Pedersen fortæller generalforsamlingen, han ikke agter at skrive under, inden han og den øvrige bestyrelse har gennemgået tallene.

Det udløser et ultimatum fra generalforsamlingen, som er foreningen højeste instans.

“Du får et minut at tænke i og vil du ikke skrive under, så er du ekskluderet fra SLTV”, siger Gunnar Hattesen.

Henrik Ingwersen supplerer:

“Det er den tredje SLTV-bestyrelse, du er med i og du har været i oprør i dem alle”, siger han.

“Jeg skriver ikke under”, siger Flemming Pedersen og det udløser en afstemning, der resulterer i, han straks ekskluderes og skal forlade lokalet.

Tilbage på sporet

Efter eksklusionen  var klaret forbedres stemningen blandt de frivillige ved generalforsamlingen og formanden

Jimmy Christensen ser frem til mere konstruktivt betyrelsesarbejde, som skal gavne de frivillige i SLTV.

Jimmy Christensen ser frem til mere konstruktivt betyrelsesarbejde, som skal gavne de frivillige i SLTV.

forklarer, at den nuværnede bestyrelse er kørt helt i smadder:

“Her i SLTV er det bestyrelsen, der har været problemet. Det er os, der har skændtes og diskuteret hele tiden. Jer, der laver TV har gjort et glimrende arbejde”, siger Jimmy Christensen.

Fremtiden

Vedtægterne siger, at SLTVs bestyrelse skal lægge et budget for det kommende år på bordet. Ikke til godkendelse, men blot som orientering. Skal de frivillige følge budgettet, så skal der bruges 750.000 kroner.

“Jeg foreslår, at den ny bestyrelse laver et nyt budget med afsæt i virkeligheden”, siger et foreningsmedlem.

I budgettet er der satset på, at Sønderborg Kommune støtter SLTV med 200.000 kroner og så skal der komme 350.000 kroner i gaver og fra sponsorer.

Medlemmet ser de indtægter som overdrevent optimistiske.

“Sønderborg Kommune kommer ikke med 200.000 tilskudskroner, men vi kan søge om støtte, fordi hjælper kulturlivet i Sønderborg”, siger formanden.

Ny bestyrelseIMG_7622

Hele syv medlemmer stillede op til valg til bestyrelsen, hvor generalforsamlingen bestemte, der skal stemmes 5 ind. De to med færrest stemmer bliver suppleanter.

Jimmy Christensen, Bjørn Sørensen, Per Lange, Søren Gülck, og Peter Rehhoff er den splinternye bestyrelse. Suppleanterne er Tommy Jensen og Tage Skott.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk