Slutningen på Den Store Krig markeres

8. november 2014 Kultur

Pressemeddelelse:

På årsdagen for afslutningen af første verdenskrig gennemfører Kontaktudvalget for de militære traditioner i Sønderborgområdet kransenedlæggelse på Kirketorvet i Sønderborg.1864

Mindehøjtideligheden gennemføres nu på tirsdag 11. november kl. 1100 ved monumentet på Kirketorvet. Monumentet som er rejst til minde om de faldne soldater som kom fra Sønderborg og faldt på slagmarken langt fra hjemmet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når tårnuret på Sct. Marie Kirke falder i slag vil mindehøjtideligheden blive indledt ved løjtnant Leif Larsen, Hjemmeværnsdistrikt Syd- og Sønderjylland, som vil sige de indledende ord, inden han lægger kransen fra Hæren sammen med Borgmesteren, som lægger kransen fra Sønderborg kommune.

Ved monumentet vil være opstillet flag og faner fra foreningerne, der indgår i Kontaktudvalget for de militære traditioner i Sønderborgområdet. Et udvalg der består af 18 foreninger.

Der vil være 7 faner og et marineflag opstillet omkring monumentet for de faldne.1864 3

Artiklen fortsætter under annoncen

Tidspunktet kl. 1100 er det tidspunkt hvor våbnene tav tilbage i november 1918, altså slutningen  på Den Store Krig – eller som den senere kom til at hedde – Første Verdenskrig.

Knap 6000 sønderjyder måtte lade livet i denne krig, og på monumentet på Kirketorvet er nævnt de soldater, som kom fra Sønderborg.

Traditionen tro bliver den årligt tilbagevendende mindehøjtidelighed afsluttet med Altid Frejdig Når Du Går.

Alle er velkomne til at deltage i mindehøjtideligheden.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. januar 2022 Gråsten, Uddannelse

Gråsten Landbrugsskole fejrede 19 nyuddannede produktionsledere

28. januar 2022 Gråsten

Forleden blev der holdt dimissionsfest for de 19 nyuddannede produktionsledere på Gråsten Landbrugsskole, skriver landbrugsskolen i en pressemeddelelse. Skolen har været meget begejstret for holdet, som startede på skolen i august sidste år. Lærer Inger Schultz sagde bl.a. i hendes tale til produktionslederne: ”Vi er i lærerstaben fulde af beundring over, at I som hold […]

Læs mere...