Slutningen på Den Store Krig markeres

8. november 2014 Kultur

Pressemeddelelse:

På årsdagen for afslutningen af første verdenskrig gennemfører Kontaktudvalget for de militære traditioner i Sønderborgområdet kransenedlæggelse på Kirketorvet i Sønderborg.1864

Mindehøjtideligheden gennemføres nu på tirsdag 11. november kl. 1100 ved monumentet på Kirketorvet. Monumentet som er rejst til minde om de faldne soldater som kom fra Sønderborg og faldt på slagmarken langt fra hjemmet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når tårnuret på Sct. Marie Kirke falder i slag vil mindehøjtideligheden blive indledt ved løjtnant Leif Larsen, Hjemmeværnsdistrikt Syd- og Sønderjylland, som vil sige de indledende ord, inden han lægger kransen fra Hæren sammen med Borgmesteren, som lægger kransen fra Sønderborg kommune.

Ved monumentet vil være opstillet flag og faner fra foreningerne, der indgår i Kontaktudvalget for de militære traditioner i Sønderborgområdet. Et udvalg der består af 18 foreninger.

Der vil være 7 faner og et marineflag opstillet omkring monumentet for de faldne.1864 3

Artiklen fortsætter under annoncen

Tidspunktet kl. 1100 er det tidspunkt hvor våbnene tav tilbage i november 1918, altså slutningen  på Den Store Krig – eller som den senere kom til at hedde – Første Verdenskrig.

Knap 6000 sønderjyder måtte lade livet i denne krig, og på monumentet på Kirketorvet er nævnt de soldater, som kom fra Sønderborg.

Traditionen tro bliver den årligt tilbagevendende mindehøjtidelighed afsluttet med Altid Frejdig Når Du Går.

Alle er velkomne til at deltage i mindehøjtideligheden.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. september 2023 Samfund, Sønderborg

Center for Verdensmål inviterer børn og voksne til motionsdag

23. september 2023 Samfund

Fredag den 13. oktober er der både skolernes Motionsdag og Danmarks Motionsuge. Center for Verdensmål samarbejder med fire skoler, Sønderborg Familie og Firma Sport, legepladsproducenter Kompan, Chris MacDonald fra Just Human og Sønderborg Forsyning. Om formiddagen er målgruppen børn og unge og om eftermiddagen er det virksomheder. Arrangementet finder sted ved den gamle militære forhindringsbane […]

Læs mere...