Slutspurten til Sommerevyen begynder nu

9. maj 2014 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Skuespillerne fra Sønderborg Sommerrevy landede på Hotel Comwell sidst på formiddagen fredag. Nu venter der godt fire ugers intenst

Leif Maibom fortæller, at mange statsstøttede teatre sikkert er misundelige på det antal billetter Sønderborg Sommerevy har solgt.

Leif Maibom fortæller, at mange statsstøttede teatre sikkert er misundelige på det antal billetter Sønderborg Sommerevy har solgt.

Artiklen fortsætter under annoncen

arbejde, så det hele klapper, når tæppet går til: “Med blå næse og røde ører” den 28. maj, hvor der er generalprøve.

Efter at skuespillerne var landet, satte de straks sig til bords med alle andre, der er en del af revyen samt pressen for at prøve nogle af retterne fra den nye Revy-Buffet.

Efter at Leif Maibom havde kaldt den nye buffet for lovende, præsenterede han holdet:

– Først af alt har vi de to dejlige damer, Trine Gadeberg og Jeanne Boel, som vi jo kender fra de tidligere år, siger Leif Maibom. Derpå fortæller han, at det er en ny Thomas Pakula, der er i spids for musikken.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Thomas Pakula er faktisk ny i år fordi, han er med hår i denne sæson, siger han.

– Flemming Jensen er en tro kopi af sidste års Flemming. Trods ihærdige forsøg, er der ikke blevet mindre af ham.

Ny mand med på scenen

– I år har vi Jens Andersen med og ham har vi savnet i mange år, siger Leif Maibom.

– Det har jeg også tænkt, siger Jens Andersen, der kommer fra Næstved. Det var Leif Maibom, der ringede til Jens Andersen, som lagde ud med at sige:

Traditionen tro begynder indsatsen i Sønderborg med kniv og gaffel.

Traditionen tro begynder indsatsen i Sønderborg med kniv og gaffel.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Nej, det ligger for langt væk, sagde han dengang og tænkte, at han skulle ind til de større byer og ikke til Udkants-Danmark.

Jens Andersen spillede med i den seneste sæson i revyen i Kerteminde.

– Og den så Leif Maibom jo ikke, så jeg tænker, at der må være en, der har snakket med ham, siger Jens Andersen til Sønderborg Nyt. Jan Hertz, der sidder i nærheden begynder at remse alle Jens Andersens kvaliteter op. Det giver en fornemmelse af, hvem der har hvisket navnet Jens Andersen i øret på Leif Maibom.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jens Andersen kender Sønderborg, Hotel Comwell, Sønderborg Teater og Alsion.

– Jeg har været her flere gange, hvor jeg har spillet med i teaterstykker og så har jeg også været sammen med Sønderjyllands Symfoniorkester, siger skuespiller Jens Andersen og fortæller, at han kun har spillet revy i én sæson.

Jens Andersen har været savnet på revyholdet i mange år.

Jens Andersen har været savnet på revyholdet i mange år.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Ellers er det forskellige teaterstykker, og et par film, jeg har været med i, siger han og tilføjer, at de fleste teaterstykker har været “ret syrede”. Som en af mange forskelle på at spille revy og teaterstykker nævner han: Timingen.

De fleste billetter er solgt

– Her i Sønderborg er der bestemt forventninger til revyen. De fleste af billetterne er allerede solgt – og mange af dem blev solgt inden køberne vidste, hvem der er med, siger Jens Andersen. Og ønsket om at leve op til den tillid, får hele holdet til at anstrenge sig til det yderste for, at publikum får en helt forrygende oplevelse.

– Og Jens Andersen er en skuespiller, der kan det hele. Han har spillet teater, været med i film og han har vundet en Bodil, lyder det fra Trine Gadeberg og Jeanne Boel. Der skal sættes streger under. at selvom reklame-rollen som Polle fra Snave satte sig i tv-seernes bevidsthed, så er Jens Andersens talenter til meget, meget mere. Og det har han vist den ene gang efter den anden.

Billeder

20. april 2024 Uddannelse, Sønderborg

LEGO blev trækplastret til Forskningens Døgn

20. april 2024 Uddannelse

Lørdag har SDU i Sønderborg åbnet dørene for Forskningens Døgn frem til klokken 13 – og det er en landsdækkende festival, hvor universiteter, forskningsinstitutioner og videnskabens virksomheder inviterer alle interesserede til at opleve, diskutere og få indblik i forskernes arbejde – og der var et spændende program på SDU i Alsion, hvor der blev appelleret […]

Læs mere...