Selvom man er gift, kan man godt føle sig sig ensom. Især hvis ens hverdage er fyldt med smerter. Det fortæller flere af de mennesker, som kommer i Smertecafeen i Frivillighedens Hus.
Når man har smerter, så lukker man sig inde i sig selv – og ægtefællen eller kæresten kan hverken gøre til eller fra.
“Smertecafeen er for folk med kroniske smerter og vi får det bedre, når vi er sammen med ligestillede. Vi skal nemlig ikke forklare hinanden, hvad det gør ved ens hverdage, at det er smerter, der fylder mere end noget andet. Det er vi alle meget bevidste om”, siger Helle Rosendahl, som er en af initiativtagerne til netværksgruppen.
“Vi var en lille flok, som snakkede meget sammen, mens vi var i forløb i Sundhedscentret og vi fik det ligesom bedre af at dele vores tanker med hinanden. Det ville vi gerne blive ved med – og heldigvis hjalp Sundhedscentret os i gang med Smertecafeen”, siger hun videre.
“For det meste har vi det sjovt, når vi er sammen og nogle gange snakker vi også om alvorlige ting. Vi deler også erfaringer med hinanden. Hører, hvad der hjalp en af de andre”.
En af de andre i gruppen fortæller, at han kan komme af med sine problemer i Smertecafeen og han lægger ører til andres. Når jeg går hjem igen, så glæder jeg mig allerede til at møde andre næste gang”.
Smertecafeen har eksisteret i knap et år og alle, som har kroniske smerter er velkomne – og personalet i Frivillighedens Hus kan hjælpe med kontakten.
“Jeg tager også i Sundhedscentret, når der er nye hold. Dem fortæller jeg om vores netværksgruppe, så de også får et sted at gå hen og møde andre i samme situation”, siger Helle Rosendahl, som har levet med smerter gennem godt 30 år.
“Vi har været på besøg i kommunens hjælpemiddelcenter og vi har haft alternative behandlere, som fortalte om smertelindring.”, siger hun.