Smid tøjet….. af hos Røde Kors på Nordals

29. april 2015 Nordborg

Røde Kors opfordrer danskerne til at smide tøjet. Sammen med TV2 og Coop lanceres Danmarks største tøjindsamling i april og maj. På Nordals er det afdelingen i Guderup, som under mottoet ”Smid tøjet” indsamler nordalsingernes bidrag til nødhjælp.

“Brugt tøj er penge værd, og pengene hjælper ofre for katastrofer ude i verden eller ensomme og sårbare i Danmark. For eksempel kan vi sørge for mad til et barn på flugt i Syrien i en hel måned for værdien af 3 bæreposer med brugt tøj”, siger Mona Lorenzen fra Røde Kors.

Artiklen fortsætter under annoncen

Røde Kors har hjulpet i verdens brændpunkter siden debuten i Dybbøl i 1864.

Røde Kors har hjulpet i verdens brændpunkter siden debuten i Dybbøl i 1864.

Røde Kors har mere end 8.000 butiksfrivillige, som sørger for, at dit brugte tøj gør gavn. Her på Nordals har vi forskellige hjælpeaktiviteter blandt andet besøgstjenesten og nørklerne.

Butiksleder Mona Lorenzen fra Røde Kors siger:

“Vi står klar til at modtage tøj i butikken, som nordalsingerne donerer. I første uge i maj oprettes et særligt lokale ved  indgangen til Brugsen i Guderup, hvor man kan aflevere tøjet”.

Vi er glade for al den det tøj, som danskerne kan undvære, så vi kan hjælpe endnu flere på Nordals og ud i verden, som har behov.

Genbrug er god stil. Når du giver tøj videre, sparer du ressourcer, skåner miljøet og bidrager til at hjælpe mennesker, der har brug for støtte.

På torvedagen den 2. maj vil Kvickly i Nordborg sætte en stand op, hvor genbrugstøj kan indleveres.

Også her vil der vil der være en tøjcontainer ved indgangen til butikken resten af ugen.

Her er stenen, der minder os om den allerførste aktive indsats fra Røde Kors.

Her er stenen, der minder os om den allerførste aktive indsats fra Røde Kors.

Tøj kan naturligvis også afleveres i vore containere som sædvanligt

Ved Brugsen i Guderup tyvstarter indsamlingen allerede torsdag den 30. april. Den dag er der kaffe på kanden og SuperBrugsen vil giver en pølse og smagsprøver på den nye Guderup-vin.

Indleveringsstedet ved Guderup Brugs holder åben 30. april – 9. maj fra kl. 10-16.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk