SMUKs festfyrværkeri ramte enhver smag

31. januar 2015 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Efter Nytårskoncerten med Slesvigs Musik Orkester, Smuk, fredag aften, så er alle de, der sad i en næsten fyldt koncertsal ikke i tvivl om, at Jesper Lundgaard er vild med orkesteret.

Jesper Lundgaard og Maria Lucia.

Jesper Lundgaard og Maria Lucia.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er et militærorkester, så hjemme hos dem er en del med adgangskoder, top secret og sådan. Men når først man er inde, så er man sammen med nogle herlige mennesker. Og de har altid frisk kaffe – i automaten”, siger Jesper Lundgaard. Og så advarer han publikum:

“Den næste sang er fra Jekyll og Hyde og den er lidt uhyggeligt. Bliver det for slemt, så tag bare fat i sidemanden”, siger han. Efter den uhyggelige sang, som alle slap igennem uden at få panikanfald, blev der spillet en række numre Disneys mange film.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Nu skal Maria Lucia og jeg synge en sang fra Skønheden og Udyret. Vi skal bare lige blive enige om rollerne”, siger Jesper Lundgaard.

Dirigenten Morten Friis.

Dirigenten Morten Friis.

“Når jeg ser din figur, så ser jeg, du vil egne dig glimrende i rollen som te-potte”, siger Maria Lucia.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er Lions i Sønderborg og Hjemmeværnet, der står som arrangører – tidligere var det Sergentskolen og Lions. En del af overskuddet går til velgørende formål. Blandt andre er Købmandsgaarden på listen over modtagere.

Støtteforening

IMG_9103

Jesper Lundgaard forsøger ihærdigt at få herrerne til at bruge hofterne til musikkens rytmer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Herrerne i Koncertsalen havde den udsøgte fornøjelse at få et lille dansekursus af Jesper Lundgaard. Og det handlede om at have de rigtige bevægelser i underlivet.

“I skal op og stå og så gør i bare, som jeg siger”, forklarede han. Og så dansede vrikkede herrerne ellers og fik faktisk slukket lyset i samtlige kvinders øjne.

“SMUK har en støtteforening. I pausen skulle i tage at melde jer ind. Det koster bare 50 kroner og så får i en cd med”, siger Jesper Lundgaard. Han anbefaler at tre-fire familier flytter sammen og splejser om et husstandsmedlemskab. Det koster kun 100 kroner.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Støtteforeningen er med til at skaffe penge, så det eftertragtede orkester kan komme ud og spille omkring 100 årlige koncerter”, siger Jesper Lundgaard.

Efter pausen blev der spillet stomp og vi fik hilst på selveste Hansi Hinterseer.IMG_9048

Der blev også sunget sange fra firserne og selvfølgelig sange fra musicalens verden.

“Og for at ære de udsendte soldater, så spiller vi temaet fra Patriot”, lød det fra scenen. Og den blev spillet flot og rørende, mens der brændte et levende lys på scenen. I militæret er de meget bevidste om, at det ikke er alle soldater, der kommer levende og uskadte hjem.

billede

 

17. april 2024 Politik, Sønderborg

Målsætningen med 77.000 indbyggere i 2030 holder ikke, siger politikere

17. april 2024 Politik

På mødet i Økonomiudvalget i dag, onsdag, blev der lagt en befolkningsprognose på bordet. Den bygger på tal fra Danmarks Statistik og de viser en befolkningsfremgang på 28 personer frem til 2028. Byrådet arbejder hen imod, at der er 77.000 indbyggere i Sønderborg Kommune i 2030. ”Årets befolkningsprognose understreger med al tydelighed, at vi ikke […]

Læs mere...