SMUKs Nytårskoncert har to spasmagere i konferencier-rollen

27. december 2017 Kultur

Lars Birkelund Olsen og Martin Knudsen er begge musikere i Slesvigske Musikkorps. Til Nytårskoncerten den 26. januar i Koncertsalen i Alsion får de imidlertid også en anden rolle. De to spasmagere skal nemlig – som et nyt tiltag – deles om rollen som konferencier.

Ideen med at lade to af musikerne fra Slesvigske Musikkorps være dem, der skal hygge om publikum, handler om at skabe nærvær.

“Nærvær er en del af Slesvigske Musikkorps’ dna.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er vigtigt for os, vi har en rigtig god kontakt med publikum, der gerne skal kende os i orkesteret lidt bedre, når de går hjem fra en koncert med os”, siger Martin Knudsen i en pressemeddelelse.

“Vores kongstanke er, at folk skal sætte sig ned og føle sig godt tilpas, mens vi er sammen”, fortsætter han.

En del af SMUKs arbejdstid foregår på landevejen i en bus mellem to opgaver. Og når de 16 musikere sidder der, er det ikke sjældent, at latteren fylder meget forrest i bussen.

Det er Martin Knudsen og Lars Birkelund Olsen, der morer sig, mens de fortæller sjove historier. To musikere der har kendt hinanden over 20 år.

“Ja, det sker tit. Det er det dejlige ved Lars Birkelund Olsen. Han har en god humor og er kvik i pæren. Det er altid sjovt at snakke ideer med ham, fortæller Martin Knudsen.

“Vi har kendt hinanden tilbage fra 1996 og Musikkorps Fyn, og vi griner højt sammen, når vi fortæller vittigheder. Vi klikker bare godt sammen”, siger Lars Birkelund Olsen.

Det er Sys Bjerre og violinist Kirstine Sand, der er solister til Nytårskoncert 2018, og altså Martin Knudsen og Lars Birkelund Olsen, der binder det hele sammen, og der er lagt op til løjer. De to musikere har nemlig gået og brygget på sjove indfald i et godt stykke tid.

“Vi befinder os i den samme kreative kravlegård, hvor vi kravler rundt og får skøre idéer. Og Lars er god at kravle rundt med, fordi han har en evne til at se, hvordan de skøre idéer kan omsættes til noget anvendeligt”, siger Martin Knudsen.

“Det bliver supersjovt. Vi har planlagt det 130 procent, men når der er løbet vand i bassinet, så sker der altid nogle helt andre ting og sager. På den måde bliver det både angstprovokerende og fascinerende på samme tid”, siger Lars Birkelund Olsen.

Du kan købe BILLET HER

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk