Snart: Betal tysk vejskat når du grænsehandler

22. september 2014 Erhverv

Landevejene i Tyskland slipper alligevel for vejskat for at tage hensyn til grænseområderne. Men det er slet ikke godt nok, siger SSW’s formand. Han vil ha’ vejskatten taget helt af bordet, for ingen kan kende forskel på de mange forskellige slags veje.

Vejen til Fleggaard skal vælges med omhu, hvis ikke der skal trækkes vejskat fra besparelsen.

Vejen til Fleggaard skal vælges med omhu, hvis ikke der skal trækkes vejskat fra besparelsen.

Det er første skridt, at de erkender, der er et problem med den her vejskat.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men skatten skal helt væk, siger Flemming Meyer, formand for SSW, til tv.syd.

Det siger han, efter at det tyske transportministerium søndag har meddelt, at landeveje ikke skal være en del af vejskatordningen.

-Udenlandske bilister kan godt kende en autobahn, men at skelne mellem landeveje, kommnuneveje, hovedveje og hvad der ellers er, det kan tyskere jo ikke en gang.

-For de grænsehandlende er det også svært helt at undgå at ramme en betalingsvej, så den her regelændring ændrer ikke det store i vores grænseregion, siger Flemming Meyer.

 .

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. april 2021 Samfund, Sønderborg

Søg penge og forskøn lokalområderne

16. april 2021 Samfund

Partierne bag Byrådets budgetaftale for 2020-2023 har afsat 100.000 kr. om året i en pulje, så borgere og foreninger kan søge om tilskud fra til forskellige drifts- og vedligeholdelsesprojekter. Foirdi der på grund af Corona-epidemien Cikke blev delt penge ud fra puljen sidste år, så er der i år 200.000 kr. at søge om. ”Vi […]

Læs mere...