Socialrådgiver: Sønderborg er på spanden

16. august 2015 Politik

Personaleflugt. Sygemeldinger og elendig trivsel. Dårlig ledelse.

Minusserne står i kø, når en socialrådgiver, der tidligere arbejdede i Sønderborg Kommunes Børne- og Familieforvaltning udtaler sig anonymt til Ekstra Bladet. Hun siger videre, det var en lettelse for hende at komme væk fra Sønderborg Kommune.rådhus1

Artiklen fortsætter under annoncen

“Ledelsen dikterede faste løsningsmodeller, så den sociale rådgivning, vi var uddannet til, var ligegyldig”, siger den pågældende til Ekstra Bladet.

Hun fortsætter:

“Sønderborg er virkelig på spanden. Ingen andre end nyuddannede socialrådgivere vil reagere på jobopslag. Den faglige erfaring er tynd og udvandet af personaleflugt og lange sygemeldinger som følge af stress og kæmpestore sagspukler. Stakkene med sager er dobbelt så store, som de må være. Man kommer aldrig i bund”.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Dårlig trivsel betyder et utal af løse ender og det går ud over børnene”, siger socialrådgiveren.

Politikerne kendte forholdene

Politikerne kender til problemerne i forvaltningen, men tingene har fået lov til at sejle. Men nu har Arbejdstilsynet slået i bordet, skriver avisen.

Politikerne i det nuværende og det tidligere Byråd kendte til forholdene i forvaltningen.

Politikerne i det nuværende og det tidligere Byråd kendte til forholdene i forvaltningen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tidligere byrådsmedlem Karen Damm har i lang tid forsøgt at få byrådet til at gøre noget ved problemerne. Men det lykkedes ikke. Hverken dengang hun  selv sad i Byrådssalen eller i tiden efter.

Brevet fra borgmesteren.

Brevet fra borgmesteren.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det endte med, jeg fik et brev fra den nuværende borgmester, der skriver, jeg ikke må kontakte ham og jeg måtte heller ikke skrive til den tidligere direktør i Børne- og Uddannelsesforvaltningen”, siger Karen Damm til SønderborgNYT.

Hun glæder sig over, at Arbejdstilsynet nu banker i bordet.

“Dem er borgmesteren nødt til at lytte til”, siger hun.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
17. august 2022 Politik, Sønderborg

Der ser ikke ud til at være råd til skolerenoveringer og cykelstier i de kommende år

17. august 2022 Politik

Hvis byrådspolitikerne kigger i krystalkuglen lige nu, så er der udsigt til at der skal skrues alvorligt ned for renoveringen af blandt andet skoler og daginstitutioner i de kommende år og vi skal heller ikke regne med, at der laves ret meget cykelsti. Det skyldes, at kommunen ret uventet står med regningen for byggeriet af […]

Læs mere...