Socialrådgiver: Sønderborg er på spanden

16. august 2015 Politik

Personaleflugt. Sygemeldinger og elendig trivsel. Dårlig ledelse.

Minusserne står i kø, når en socialrådgiver, der tidligere arbejdede i Sønderborg Kommunes Børne- og Familieforvaltning udtaler sig anonymt til Ekstra Bladet. Hun siger videre, det var en lettelse for hende at komme væk fra Sønderborg Kommune.rådhus1

Artiklen fortsætter under annoncen

“Ledelsen dikterede faste løsningsmodeller, så den sociale rådgivning, vi var uddannet til, var ligegyldig”, siger den pågældende til Ekstra Bladet.

Hun fortsætter:

“Sønderborg er virkelig på spanden. Ingen andre end nyuddannede socialrådgivere vil reagere på jobopslag. Den faglige erfaring er tynd og udvandet af personaleflugt og lange sygemeldinger som følge af stress og kæmpestore sagspukler. Stakkene med sager er dobbelt så store, som de må være. Man kommer aldrig i bund”.

“Dårlig trivsel betyder et utal af løse ender og det går ud over børnene”, siger socialrådgiveren.

Politikerne kendte forholdene

Politikerne kender til problemerne i forvaltningen, men tingene har fået lov til at sejle. Men nu har Arbejdstilsynet slået i bordet, skriver avisen.

Politikerne i det nuværende og det tidligere Byråd kendte til forholdene i forvaltningen.

Politikerne i det nuværende og det tidligere Byråd kendte til forholdene i forvaltningen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tidligere byrådsmedlem Karen Damm har i lang tid forsøgt at få byrådet til at gøre noget ved problemerne. Men det lykkedes ikke. Hverken dengang hun  selv sad i Byrådssalen eller i tiden efter.

Brevet fra borgmesteren.

Brevet fra borgmesteren.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det endte med, jeg fik et brev fra den nuværende borgmester, der skriver, jeg ikke må kontakte ham og jeg måtte heller ikke skrive til den tidligere direktør i Børne- og Uddannelsesforvaltningen”, siger Karen Damm til SønderborgNYT.

Hun glæder sig over, at Arbejdstilsynet nu banker i bordet.

“Dem er borgmesteren nødt til at lytte til”, siger hun.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. maj 2021 Erhverv, Sønderborg

Sønderborg-virksomheden Niko gør klar til grønne investeringer

16. maj 2021 Erhverv

Niko, der leverer produkter som bidrager til reducering af CO2-udledning fra boliger og virksomheder gennem blandt andet styring af lysforbruget, sætter nu ekstra fokus på Nikos egen CO2-udledning og har nu igangsat arbejdet med at finde mulige CO2-reduktioner og grønne investeringsmuligheder. “Vi har tidligere optimeret vores forbrug for at spare på vores CO2-udledning, men tiden […]

Læs mere...