Socialudvalget hører om Kvinde- og Krisecenters arbejde

5. marts 2015 Samfund

Det er kommunens ansvar, at der er et sted, hvor voldsramte kvinder og deres børn kan søge sikkerhed og hjælp, når de udsættes for vold i hjemmet. Og opgaven varetages af Sønderborg Kvinde og Krisecenter, der har en lille gruppe ansatte og en rigtig lang række frivilllige. Artiklen fortsætter under annoncen

dk/wp-content/uploads/2015/02/kkc-300×200.jpg” alt=”kkc” width=”300″ height=”200″ />

Kvinde- og Krisecentret har et tæt samarbejde med politiet.

“Vi arbejder sammen om at forebygge vold og drab”, siger centerleder Ruth Malle. Der sker også, at politiet laver såkaldte risikovurderinger på voldsramte, så det kan afgøres, hvor langt de skal bo fra den voldelige mand, når de skal bo trygt.

I 2014 har 33 kvinder boet på centret og det samme har 27 børn.

Sønderborg Kvinde- og Krisecenter hjælper ikke alene de kvinder og børn, der er flygtet fra manden i familien.

Årligt kommer der 900 kvinder, som får rådgivning.

Politikerne følger med

På det næste møde i Socialudvalget ser politikerne forskellige statistikker fra centret og de ser dermed, hvad de får for pengene.kkc

Sønderborg Kommune giver Sønderborg Kvinde- og Krisecenter et tilskud på 2. 446. 201 kroner for 2014. Herfra trækkes nogle udgifter, som staten betaler og kvinder, der kommer fra andre kommuner, bliver dækket ind af deres hjemkommuner. Så det reelle beløb fra Sønderborg Kommune falder til 1. 236. 175 kroner.

Der er brug for langt flere penge i Sønderborg Kvinde- og Krisecenter end de 2.5 millioner fra kommunen. Derfor bruges der mange arbejdstimer på at søge forskellige fonde, så centret kan bevare sin status som Danmarks mest moderne Kvinde- og Krisecenter altså centret hvor den nyeste viden altid er i spil.

I yderste konsekvens arbejde de for at forebygge drab.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk