Søndag: Kom i julehumør i Nørreskoven

23. november 2016 Kultur

Skovnisser, julegran, mos, kogler og julehygge – julen står for døren! Naturskolerne i Sønderborg Kommune inviterer sammen med Naturstyrelsen og Foreningen Nygård alle med på juletur i Nørreskoven efterfulgt af juleværksted.

Arrangementet er på søndag fra kl. 10.00 – 13.00

”Julen er en dejlig fest, hvor vi pynter fint med gran, mos, kogler og flotte dekorationer. På juleturen skal vi ud og finde lækkert gran, kogler og mos, som vi kan bruge til vores dekorationer”, siger naturskoleleder Andreas Hermann i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han fortæller også, at der i Nørreskoven faktisk findes to skovnisser, Egon og Konrad. De plejer at vågne til jul, og nogle gange finder man spor fra dem, når man går rundt i skoven.

”Måske er skovnisserne vågnet efter deres sommersøvn, og måske finder vi deres magiske julesæk”, siger naturskolelederen.

Efter turen byder naturskolen indenfor i den gamle jagtstue, hvor man kan være med til at binde fine dekorationer, kranse og andre flotte juleting sammen med naturskolerne. Foreningen Nygård byder også indenfor på det gamle skovfogedsted, og her man kan købe kaffe, gløgg og æbleskiver.

Artiklen fortsætter under annoncen

Arrangementet er gratis, men ønsker man at købe lys, bånd og andet til sin juledekoration koster det 20 kr. Husk også lidt penge, hvis sulten efter kaffe, gløgg eller æbleskiver melder sig.

Til alle børn byder naturskolerne på saft og pebernødder.

Mødestedet er ved det gamle skovfogedsted Nygård, Nørreskovvej 41, Nordborg.

Husk en pose til gran og andre fund.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2023 112, Sønderborg

Mindre brand i en kompostbunke

24. september 2023 112

Søndag – kort efter middag – kørte Ullerup Frivillige Brandværn til en mindre brand på Gl. Landevej i Vester Sottrup. “Her var der en, som havde smidt noget aske fra pillefyret ud i kompostbunken og så gik der ild i den”, siger indsatsleder Henrik Jacobsen fra Beredskab Sønderborg til SønderborgNYT. “Det er meget vigtigt, at […]

Læs mere...