Sønderborg Bibliotek: Hør strikningens historie

17. oktober 2014 Kultur

Kom med på et strejftog gennem tid og sted i strikningens kulturhistorie til når overinspektør ved Museum Sønderjylland Kulturhistorie Skals%20og%20Gudenå%202011%20237Tønder, Elsemarie Dam-Jensen vil fortælle om strikningens kulturhistorie på Biblioteket Sønderborg tirsdag den 28. oktober kl. 14.00.

Artiklen fortsætter under annoncen

Strikning har gennem århundreder været et erhverv, der bidrog til hjemmenes økonomi. Både mænd, kvinder og børn har strikket i ledige stunder, i de nordlige egne først og fremmest i uld, sydpå i bomuld, hør og silke. Mønstrene var ofte egnsprægede. Man strikkede i grove naturfarvede garntyper til daglig brug, til festlige lejligheder brugte man tyndere mønsterstrikkede tekstiler i smukke farver.

Foredraget belyser strikningens kulturhistorie, især i Nordeuropa, – en kulturarv, der udviklede sig fra hårdt arbejde til en hobby, der viderefører en tradition for skønhed og sans for farver, mønstre og materialer.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. januar 2022 Gråsten, Uddannelse

Gråsten Landbrugsskole fejrede 19 nyuddannede produktionsledere

28. januar 2022 Gråsten

Forleden blev der holdt dimissionsfest for de 19 nyuddannede produktionsledere på Gråsten Landbrugsskole, skriver landbrugsskolen i en pressemeddelelse. Skolen har været meget begejstret for holdet, som startede på skolen i august sidste år. Lærer Inger Schultz sagde bl.a. i hendes tale til produktionslederne: ”Vi er i lærerstaben fulde af beundring over, at I som hold […]

Læs mere...