Sønderborg Bibliotek: Hør strikningens historie

17. oktober 2014 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Kom med på et strejftog gennem tid og sted i strikningens kulturhistorie til når overinspektør ved Museum Sønderjylland Kulturhistorie Skals%20og%20Gudenå%202011%20237Tønder, Elsemarie Dam-Jensen vil fortælle om strikningens kulturhistorie på Biblioteket Sønderborg tirsdag den 28. oktober kl. 14.00.

Artiklen fortsætter under annoncen

Strikning har gennem århundreder været et erhverv, der bidrog til hjemmenes økonomi. Både mænd, kvinder og børn har strikket i ledige stunder, i de nordlige egne først og fremmest i uld, sydpå i bomuld, hør og silke. Mønstrene var ofte egnsprægede. Man strikkede i grove naturfarvede garntyper til daglig brug, til festlige lejligheder brugte man tyndere mønsterstrikkede tekstiler i smukke farver.

Foredraget belyser strikningens kulturhistorie, især i Nordeuropa, – en kulturarv, der udviklede sig fra hårdt arbejde til en hobby, der viderefører en tradition for skønhed og sans for farver, mønstre og materialer.

29. februar 2024 112, Sønderborg

Hærværk mod Jensens Bøfhus

29. februar 2024 112

Natten mellem søndag og mandag er to ventilationriste på Jensens Bøfhus blevet fyldt med byggeskum. “Det har vi registreret som hærværk”, siger vicepolitiinspektør Henning Marcussen.

Læs mere...