Sønderborg Bibliotek: Hør strikningens historie

17. oktober 2014 Kultur

Kom med på et strejftog gennem tid og sted i strikningens kulturhistorie til når overinspektør ved Museum Sønderjylland Kulturhistorie Skals%20og%20Gudenå%202011%20237Tønder, Elsemarie Dam-Jensen vil fortælle om strikningens kulturhistorie på Biblioteket Sønderborg tirsdag den 28. oktober kl. 14.00.

Artiklen fortsætter under annoncen

Strikning har gennem århundreder været et erhverv, der bidrog til hjemmenes økonomi. Både mænd, kvinder og børn har strikket i ledige stunder, i de nordlige egne først og fremmest i uld, sydpå i bomuld, hør og silke. Mønstrene var ofte egnsprægede. Man strikkede i grove naturfarvede garntyper til daglig brug, til festlige lejligheder brugte man tyndere mønsterstrikkede tekstiler i smukke farver.

Foredraget belyser strikningens kulturhistorie, især i Nordeuropa, – en kulturarv, der udviklede sig fra hårdt arbejde til en hobby, der viderefører en tradition for skønhed og sans for farver, mønstre og materialer.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. marts 2023 Samfund, Sønderborg

Tre ‘sommer-lukkeperioder’ i spil på Søndre Havnegade

22. marts 2023 Samfund

Forvaltningen beder – som en del af en høring – Ældrerådet tage stilling til tre forslag til fremtidige lukkeperioder på Søndre Havnegade: Lukkeperiode 1. juni-1. september Sønder Havnegades lukning forlænges med én måned, hvorved vil den tidlige turisme i juni måned tilgodeses. Borgernes kørsel til og fra arbejde og bolig vil blive berørt i højere […]

Læs mere...