Sønderborg Bibliotek: Jens Vilstrup fortæller om Opland

27. februar 2015 Kultur
Forfatteren Jens Vilstrup besøger Sønderborg.

Forfatteren Jens Vilstrup besøger Sønderborg.

Mød forfatteren Jens Vilstrup på Biblioteket Sønderborgs næste Torsdagscafé, hvor han vil fortælle om hans seneste ”Opland” fra 2014.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det gennemgående motiv i Jens Vilstrups forfatterskab er mænd i eksistentielle kriser. Hans hovedpersoner er rodløse mænd, som kæmper med at forlige sig med livet som voksen og skabe en meningsfuld tilværelse for sig selv.

I romanen ”Opland” følger vi lægen Niels i ugen efter hans fars pludselige død. Niels har kappet båndene til familien for år tilbage og må nu modvilligt drage tilbage til sin midtjyske hjemstavn for at deltage i farens begravelse.

Mens familien forbereder begravelsen, opsøger Niels sit gamle slæng fra de tidlige ungdomsår, men får her en lunken modtagelse. I den lille landsby ser man ikke med blide øjne på folk, der flytter fra byen, fordi de føler sig for fine til at blive. untitled

Artiklen fortsætter under annoncen

Da en af byens teenagedrenge en nat bliver skudt i skulderen og efterfølgende forsvinder, begynder Niels at stikke snuden i ting, som de færreste mener rager ham, og stemningen går fra dårlig til fjendtlig.

Lige under overfladen af den tyndslidte landsbyidyl tegner der sig et billede af et samfund i forfald, hvor vold, kriminalitet og narkotika truer med at ødelægge alt.

Jens Vilstrup er for ”Opland” nomineret til DR Romanprisen 2015.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. februar 2023 Kultur, Sønderborg

Prøv om du kan klar en vagt anno 1864 i skansen

4. februar 2023 Kultur

Prøv om du kan holde til en vinterdag i krigen 1864, hvor kulden bider, og dine fødder er våde. Dine fingre er iskolde, men geværet kan ikke lades med luffer på. Vandet i din feltflaske er frosset, og den sidste rest brændevin er drukket. Tilbage i mandskabsbarakken er der godt og varmt, men at forlade […]

Læs mere...