Sønderborg Bibliotek: Udstillingsrummet Xbunker

16. oktober 2014 Kultur

Pressemeddelelse:

Et sted betyder mange ting. Hverdagssprogligt bruger vi begrebet meget forskelligt. Et sted på internettet, et sted på Fyn, et sted i avisen, et sted i fyrrerne eller et øde sted som Jens Okking så fornuftigt forklarede i filmen Familien Gyldenkål.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det kan også være ”dybt inde i mit hjerte et sted” som Thomas Helmig synger.

Et sted i Sønderborg

Et sted i Sønderborg

I kunsthistorien er stedet som begreb blevet gennemarbejdet i forskellige afskygninger og udformninger både idémæssigt såvel som formelt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Land-art, stedspecifikke værker, dokumentarisk fotografi og landskabsmaleriet er alle eksempler på forskellige kunsthistoriske tilgange til at bearbejde stedet som en kunstnerisk tematik.

Selvom det lyder som en skamredet hest synes vi alligevel at det kunne være interessant at tage denne hest ud på en ny tur i manegen og vise forskellige tilgange til ”stedet” i samtidskunsten.

Artiklen fortsætter under annoncen

Stedet i samtidskunsten har mange betydninger og forholder sig ikke altid til et fysisk sted men kan også overføres til psykologiske rum, filmiske iscenesættelser eller imaginære steder.

Og naturligvis kan stedet også kunstnerisk behandles som et rent hverdagssprogligt fænomen der henviser til et konkret og fysisk sted.

Derfor er kunstnerne også udvalgt, da de på forskellige og mange interessante måder har forholdt sig til begrebet ”STED” men derudover har kunstnerne haft fuldstændigt frie hænder til at arbejde med tematikken som de har haft lyst til.

Hvor nogle af de inviterede kunstnere arbejder stedsspecifikt og vil gå ind i udstillingsrummet og bearbejde det eller bruge institutionen som ramme i værket vil andre arbejde med fortællingen om et sted eller stedet som et fænomen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Begrebet ”sted” er så bredt at det både kan opfattes som næsten altomfavnende men samtidig er det også et fæstnet til kunstens historie og teorier og dermed lægger det sig også fast i nogle tankegange der er historisk funderede men som er nutidige svar på tanken omkring stedet.

Et sted at sidde.

Et sted at sidde.

Det er vigtigt at denne udstilling sætter disse forskellige tematiske og formelle tilgange til begrebet ind i en større helhed hvor de forskellige kunstværker virker sammen, og hvor udstillingen i sig selv også fremstår som et sted, der leger med stedet – udstillingsrummet – og for en periode danner et nyt sted i dette rum.

Lørdag kl.

Artiklen fortsætter under annoncen

14 kan du komme med til ferniseringen.

 

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. april 2021 112, Nordborg

Der var brand i et tag på en Linak-bygning

16. april 2021 112

Fredag ved middagstid blev der ringet til Brand og Redning, som sendte de frivillige brandmænd fra Egen og en tankvogn fra Augustenborg til Linak. “Det opstod brand i forbindelse med noget tagdækning, men da vi nåede frem havde tagdækkerne selv slukket ilden og det er jo rigtigt godt”, siger indsatsleder Jan Erik Rasmussen til SønderborgNYT. […]

Læs mere...