Sønderborg bliver 150 år yngre i weekenden

24. juni 2014 Kultur

I weekenden virker Sønderborg pludselig 150 yngre end i dag – og det ses blandt andet på Rådhustorvet fra fredag eftermiddag, når 1864 Markedet

Turistkontoret og flere andre har gjort meget for at gøre Sønderborgs historie tydelig i den kommende weekend.

Turistkontoret og flere andre har gjort meget for at gøre Sønderborgs historie tydelig i den kommende weekend.

Artiklen fortsætter under annoncen

begynder. Gadebilledet vil også blive præget af en masse mennesker i klæder anno 1864.

I anledning af 150 året for 1864, har Sønderborg Turistcenter taget initiativ til et 1864-marked der skal skabe en helt særlig stemning i Sønderborg midtby i dagene omkring overgangen til Als. På Rønhaveplads, Rådhustorvet og i Apotekerhaven vil man støde på 20 gamle markedtendertelte, der byder på alt fra brændevin og bolsjer til husflid og hyggelig underholdning.

I weekenden den 27.-29. juni kommer Sønderborg til at summe af liv anno 1864. Du kommer helt tæt på en svunden tid og på dagliglivet i 1800-tallet. I 20 teltboder møder du fortidens handelsfolk og håndværkere, og du kan bl.a. selv være med til at lave legetøj og slik. Mellem boderne udspiller det civile liv sig: Arbejderne demonstrerer for bedre forhold, soldaterne marcherer gennem byen, gadedrengene laver ballede, og syngepigerne slår den muntre tone an. 1864-markedsdage er en totaloplevelse for hele familien med masser af sjov, leg og spændende oplevelser.

 

 

 

billede

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk