Sønderborg brugte sidste år 1,5-2,0 millioner kroner på kunst i det offentlige rum

21. oktober 2018 Kultur

En ny undersøgelse fra Statens Kunstfond viser, at Sønderborg Kommune i 2017 brugte tredje-flest penge på kunst i det offentlige rum, blandt de 78 kommuner som Statens Kunstfond har fået svar fra i forbindelse med undersøgelsen ’Kunst i det offentlige rum. Kommunernes investeringer, praksis og motivation’.

Aarhus Kommune brugte flest penge, mens Egedal Kommune i Nordsjælland kom på en anden plads og Sønderborg indtager en delt tredjeplads sammen med Horsens kommune med et forbrug på mellem 1,5 og 2 millioner kroner, som blandt andet er gået til to kunstværker på havnen og Multikulturhuset.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Med denne rapport vil vi give kommunerne et godt grundlag for at udveksle erfaringer og inspirere hinanden, så vi i fællesskab kan skabe flere betydelige kunstprojekter, der giver værdi til borgerne i hverdagen. Det kræver mod, at kaste sig ud i projekter og løsninger, der ikke er prøvet før, men der er mange gode eksempler på, at indsatsen giver et stort afkast”, siger Søren Taaning, formand for Statens Kunstfonds Legatudvalg for Billedkunst i en pressemeddelelse.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
5. februar 2023 Kultur, Sønderborg

Kom tæt på krimidronningen Sara Blædel når hun besøger Brecklings Bogcafé

5. februar 2023 Kultur

Allan Breckling har sat Sara Blædel – Danmarks kvindelige krimiforfatter nummer ét – på plakaten til den næste udgave af Brecklings Bogcafé, som finder sted i Sønderborghus onsdag den 1. marts fra klokken 19. “Når jeg får besøg af Sara Blædel igen, så er det på opfordring fra flere kvindelige krimilæsere og jeg er glad […]

Læs mere...