Sønderborg er en del af Kulturhovedstads-præsentationen i Aarhus

12. oktober 2016 Kultur
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Onsdag er borgmester Erik Lauritzen, byrådsmedlem Stephan Kleinschmidt og kulturchef Nicolai Dupont Heidemann i Aarhus, hvor programmet for Kulturhovedstad 2017 bliver præsenteret.

Erik Lauritzen er glad for, at Aarhus og Sønderborg skal arbejde sammen i 2917.

Erik Lauritzen er glad for, at Aarhus og Sønderborg skal arbejde sammen i 2917.

Artiklen fortsætter under annoncen

De tre repræsentanter fra Sønderborg tager ikke hele vejen til Aarhus uden, at der er en god mening med det.

“Og den gode mening er, at Sønderborg er en del af programmet, så der kommer også fokus på vores område”, siger borgmester Erik Lauritzen til SønderborgNYT.  Når Sønderborg bliver en del af helheden i det midtjyske, så er forklaringen, at der allerede under tilløbet om at blive udnævnt til Europæisk Kulturhovedstad 2017 blev lavet en aftale mellem de to byer.

“Vi havde lovet hinanden, at uanset hvem der vandt slaget, så ville vi arbejde sammen i 2017 og det kommer vi til”, siger Stephan Kleinschmidt. Han lover, at Sønderborg vil blive set. Og det ligger urokkeligt fast, der også bliver masser af liv i Sønderborgområdet i 2017.

Artiklen fortsætter under annoncen

Partnerskabsaftale

Onsdag bliver der lavet en partnerskabsaftale mellem Sønderborg og Aarhus, der går ud på, at Sønderborg byder ind med flere forskellige ting fra den kulturelle hjemmebane.

“Vi kommer med Musikskolen, folkBaltica, bibliotekerne og Vidensby og også en del af Interreg samt spejderlejr”, siger Stephan Kleinschmidt til SønderborgNYT.

“På den måde lever vi op til vores ord om, at den store satsning frem til udvælgelsen af Kulturhovedstaden, forpligter. Ikke mindst i 2017, hvor vi blandt meget andet er vært for store arrangementer som brandmændenes Sternfahrt, Lady Circle og spejderlejr.

Artiklen fortsætter under annoncen

Gevinsten

I kampen om at blive Europæisk Kulturhovedstad blev der brugt virkeligt mange penge, men de er på ingen måde fejlinvesteret eller spildte. I 2017 skal frugterne fra satsningen høstes.

“Sønderborg har et virkeligt stort kulturprogram. Også i 2017. Og nu bliver vores kommune highlightet i Aarhus. Og så er det jo også godt for os selv at blive bevidste op, at vi er oppe i gear”, siger borgmesteren.

Stephan Kleinschmidt ser frem til at stort og prangende kulturprogram i 2017.

Stephan Kleinschmidt ser frem til at stort og prangende kulturprogram i 2017.

Artiklen fortsætter under annoncen

“At vi tabte slaget om titlen slog os ikke ud. Kulturen spiller stadig en stor rolle og den er ét af vores fyrtårne”, siger Stephan Kleinschmidt.

Hvilket kulturtilbud, der er det allervigtigste kan ingen af de to folkevalgte sige.

“Det er nu også lidt farligt at udtale sig om, hvilket kort der er det stærkeste. Alle aktiviteter har værdi og er en del af helheden, hvor rigtigt mange mennesker bruger masser af tid og mange kræfter for at give andre nogle gode oplevelser. Og det gælder jo både indenfor sporten, musikken og mange andre ting”, siger Erik Lauritzen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ideen om Sønderborg som Europæisk Kulturhovedstad 2017 er spiret frem hos Stephan Kleinschmidt i de år, hvor Jan Prokopek havde borgmesterkæden – og det blev besluttet, at der skulle satses på at vinde titlen.

“Men selvom vi ikke fik titlen, så kan vi se frem til et 2017 med masser af gode og flotte kulturtilbud”, siger både Erik Lauritzen og Stephan Kleinschmidt.

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58)

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk