Sønderborg er vært for international klimakonference med store navne

11. august 2022 Erhverv

Den internationale klimakonference ’100 pct Climate Neutrality Conference’ holdes den 26. og 27. september på Alsion i Sønderborg. Her har du mulighed for at møde Tysklands økonomi- og klimaminister og vicekansler, Robert Habeck, verdensførende klimaforsker og prorektor ved SDU, Sebastian Mernild, samt tidligere bestyrelsesformand for Danfoss, Jørgen Mads Clausen.

Hedebølgen har hærget Europa i månedsvis, og har efterladt store floder som f.eks. Rhinen med kritisk lav vandstand. Samtidig har de høje temperaturer medført voldsomme skovbrande i den sydlige del af kontinentet. Ifølge Det Europæiske Tørkeobservatorium er hele 45 procent af kontinentet ramt af tørke.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi har altså fået en forsmag på, hvad globale temperaturstigninger betyder. Og det står mere klart end nogensinde før, at klimaudfordringerne kræver handling på nationalt og internationalt niveau, så samarbejde og fælles ejerskab om både udfordringer og løsninger kan accelerere de nødvendige klimaindsatser, skriver SDU.

Klimakonferencen ’100% Climate Neutrality’ rammer spot-on på disse problemstillinger. Der er tale om en løsningsorienteret konference, der – som navnet indikerer – stiller skarpt på, hvordan vi opnår 100 procent CO2-neutralitet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter et år på pause i 2020 og en onlineversion i 2021 som følge af restriktioner, så er konferencen nu tilbage i fysisk form. Det er femte gang, at den bliver holdt i Sønderborg.

Hvorfor deltage?

På konferencen møder du klima-frontkæmpere, politiske beslutningstagere og eksempler på best practice. Du møder mennesker, der gør en forskel for grænseregionen, Europa og hele verden, når det kommer klimahandling.

Konferencen tæller blandt andet paneldebatter med stærke røster i klimadebatten, såsom Tysklands økonomi- og klimaminister og vicekansler, Robert Habeck, verdensførende klimaforsker og prorektor ved SDU, Sebastian Mernild, samt tidligere bestyrelsesformand for Danfoss, Jørgen Mads Clausen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Årets konference fokuserer på blandt andet nye teknologier, geoengineering, grønt iværksætteri, FNs Sustainable Development Goals, og hvordan vi omsætter disse emner til strategier og politisk handling. Der vil endvidere være særligt fokus på områder, hvor grænseregionen har specifikke styrkepositioner, såsom energieffektivisering og nye teknologier inden for solenergi.

Du kan læse mere om konferencen og tilmelde dig her: event.sdu.dk.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. oktober 2022 Erhverv, Sønderborg

Lasse Sønderup er ny chef for Erhverv og Turisme

7. oktober 2022 Erhverv

Lasse Sønderup kan nu slette konstitueret fra visitkortet og det kan han fordi, han er blevet ansat som chef for Erhverv og Turisme i Sønderborg Kommune fra den 1. oktober. Stillingen har for nylig været slået op, og Lasse Sønderup er valgt blandt ansøgerne til jobbet. Lasse Sønderup blev konstitueret chef for Erhverv og Turisme […]

Læs mere...