Sønderborg Frivillige Brandværnsorkester spiller sig klar til Sternfahrt

10. oktober 2016 Kultur

 

Om mandag samles de mere rutinerede musikere fra Sønderborg Frivillige Brandværnsorkester på Alleen i Sønderborg, hvor der bliver øvet på livet løs. Og inden de rutinerede dukker op, så har de nye musikere, altså begyndere, været i gang i en times tid.

Sønderborg friv. Brandværnsorkester består af godt 25 medlemmer. Orkestret har Ernst Dieter Bohlbro som dirigent og det et Brass band. Det betyder, der kun spilles på messinginstrumenter samt instrumenter indenfor slagtøjsgruppen.
Artiklen fortsætter under annoncen

Repertoiret spænder fra klassisk march musik til moderne sange og medley’er.

Datteren inspirerede

“Jeg har meldt mig til her, fordi jeg vil lære at spille B-bas, så jeg kan spille sammen med min datter”, siger Stephan Høj fra Høruphav, som kun har været med ganske få gange. Datteren Signe spiller med i Sønderborg Garden, men er ikke helt sikker på, hun skal spille med i brandværnsorkestret.

“Du skal da med, så du og din far kan spille sammen”, siger musikkollega Janet Lind og ordene blev ikke afvist.

Artiklen fortsætter under annoncen

De nye musikere sidder i forskellige lokaler, hvor de undervises i deres instrument og der er fine fremskridt fra gang til gang.

Når de rutinerede støder til, så samles alle og spiller en masse dejlig musik sammen.

Lang historie

Sønderborg Frivillige Brandværnsorkesters historie rækker helt tilbage til 1877.

“Og bortset fra perioden 1978 til 1982 har det været med på noderne og vi er i en af hestevognene til Ringriderfesten”, siger Claus Nørregaard, der har plads ved trommerne i adskillige orkestre udover brandværnsorkestret i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Men der er altså ikke ret mange, der kender os og det er lidt ærgerligt”, siger Janet Lind til SønderborgNYT. Så hun og flere andre er gået i gang med at markedsføre orkestret, så sønderborgensere når at kende lidt til det, inden det store europæiske brandmandstræf, Sternfahrt, kommer til Sønderborg til maj.

Vil du spille med?

Hvis det frister dig at komme med i det gode selskab og blive en del af den store Sternfahrt-oplevelse, så kig på Sønderborg Frivillige Brandværnsorkesters hjemmeside, sfbo.dk, og læs om det gode tilbud til nybegyndere og lidt øvede. På siden står der et telefonnummer, der kan ringes til. Du kan også følge musikerne på Facebook.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk