Sønderborg går med i Projekt Deleby

2. marts 2016 Politik

Onsdag behandlede byrådet et forslag om, at Sønderborg går med i en gruppe af kommuner, der skal analysere mulighederne for deleøkonomi på tværs mellem kommunerne.

Økonomiudvalget har anbefalet, at byrødderne stemmer ja, men det vil Dansk Folkeparti og Venstre ikke.  Artiklen fortsætter under annoncen

dk/wp-content/uploads/2016/02/rådhus5-300×200.jpg” alt=”rådhus5″ width=”300″ height=”200″ />

“Venstre er imod at vi bruger 500.000 kroner på den arbejdsgruppe. Vi er ikke imod deleøkonomi, men imod at bruge penge på det, der ligner et rigtigt DJØF-projekt, der bliver udgivet i et ringbind og sat på en hylde. Hellere give Anders Brandt pengene, så han klan lave lokale projekter i landsbyerne”, siger Peter Hansen.

Anders Brandt lod sig ikke lokke af Venstres tilbud.

“I de små landbysamfund finder man sammen og løser problemerne i fællesskab, så det vigtige er, der bygges fællesskaber op. Det kan give landsbybusser, flere mødesteder og så videre. Andre kommuner er velkomne til at dele vores erfaringer”, siger formanden for Landdistriktsudvalget, Anders Brandt.

“Og vi skal passe på, vi ikke giver bolden op til rent anarki. Det meget omtalte Uber er jo også deleøkonomi”, siger han.

DF vil helst bruge pengene på ældre

Jan Callesen fra Dansk Folkeparti er også mest stemt for at bruge den halve million kroner på landdistrikterne.rådhus3

“Jeg ser da hellere en kørselsordning for de ældre, så giv Anders Brandt pengene. Iøvrigt mener jeg, at punktet burde have været taget op på et temamøde.

Karsten Schøn fra Venstre synes ikke, at tingene er beskrevet ret tydeligt i byrådets dagsorden:

“Jeg så gerne, at punktet blev udsat, så det kunne gøres mere konkret. Lige nu ser det ud til, vi bruger penge på, at andre skal lære af os”, siger han.

“Og vi allesammen kender jo eksempler på, at virkeligheden udvikler sig hurtigere end arbejdet i forskellige arbejdsgrupper gør. Det kan sagtens ske her”, siger Peter Hansen.

Anders Brandt reagerer prompte på Peter Hansens ord:

“Vi kan bare ikke fremlægge et resultat, inden analysen af mulighederne er lavet”, siger han.

Borgmesteren på banenrådhus2

“Nogle kommuner skal jo gå ind i det her, så de analyser kan blive lavet og jeg tror, vi kan få meget ud af samarbejdet med de andre kommuner”, siger Erik Lauritzen og tilføjer, at det ikke bare er et DJØF-projekt.

Efter en afstemning er det afgjort, at Sønderborg går ind i Projekt Deleby og deltager i analysearbejdet.

For stemte flertalsgruppen med 18 stemmer, mens Venstre og DF stemte imod med deres 13 stemmer.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk