Sønderborg Iværksætter Service bliver datterselskab

26. februar 2015 Erhverv

Sønderborg Iværksætter Service vil i realiteten komme til at fungere som en form for datterselskab under Sønderborg Vækstråd, da der er gode grunde til, at iværksætterindsatsen samles i en enhed med eget budget og personale, således at eksempelvis donationer fra fonde (offentlige og private) og kommunale tilskud mv. fremgår af et selvstændigt regnskab.

Vækstrådets bestyrelsesformand Henrik Enderlein.

Vækstrådets bestyrelsesformand Henrik Enderlein. Foto: Ole Kæhler

Artiklen fortsætter under annoncen

Det fortæller Sønderborg Vækstråd i en pressemeddelelse.

”Vi vil sikre, at de midler, der tildeles iværksætterindsatsen i Sønderborg-området fra private investorer og fonde, helt og aldeles anvendes til dette formål, og at eventuelle ændrede politiske strukturer ikke fører til ændringer for iværksætterne”, forklarer Henrik J. Enderlein.

Ansvar er sikret

Der vil dog samtidig ikke være tvivl om, at Sønderborg Iværksætter Service refererer til Sønderborg Vækstråd, og at Vækstrådets bestyrelse er øverste myndighed.

Artiklen fortsætter under annoncen

Iværksætterchefen kommer til at referere til direktøren i Sønderborg Vækstråd, og Vækstrådets sekretariat vil varetage en del af de administrative opgaver for Sønderborg Iværksætter Service.

”Vi skal selvfølgelig anvende vores ressourcer mest optimalt, og der er da heller ingen tvivl om, at der vil være synergier mellem iværksætterindsatsen og andre af vækstrådets fokusområder”, siger Ole Daugbjerg, der tillige fortæller, at det er planen at købe sig til en række opgaver hos private leverandører.

Artiklen fortsætter under annoncen

Direktør Ole Daubjerg.

Direktør Ole Daubjerg. Foto: Radio Als

Plads til andre

”Vi forventer ikke, at Sønderborg Iværksætter Service skal omfatte mere end tre-fire medarbejdere, så derfor ser vi frem til at samarbejde med alle, der vil noget med iværksætteriet i Sønderborg-området. Vi har helt afgjort ikke noget ønske om at bremse eller være i vejen for initiativer, der kan fremme vækst og skabelse af arbejdspladser. Er der andre aktører, der vil arbejde under de etiske og praktiske regler, Sønderborg Vækstråd udstikker, så kan vi da sagtens se et eller flere konkrete forløb for udvalgte kategorier eller typer af iværksættere blive gennemført af en ekstern partner. Det vil selvsagt være på kontraktlige vilkår, der sikrer, at Sønderborg Vækstråd kan stå på mål for indsatsen”, siger Ole Daubjerg.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
6. december 2022 Erhverv, Sønderborg

Hos OJ Electronics er medarbejdernes trivsel på dagsordenen

6. december 2022 Erhverv

Elektronikvirksomheden OJ Electronics har i efteråret søsat en række ’gå-hjem-møder’, hvor medarbejdernes trivsel har stået øverst på agendaen. Her har både medarbejdere og ledere fået værktøjer til, hvordan de individuelt kan arbejde med deres sundhed, robusthed og stresshåndtering. De i alt tre møder er elektronikvirksomhedens ønske om at agere frem for at reagere på den […]

Læs mere...