Sønderborg Jazzclub: Poul Dissing med New Jungle Orchestra

24. september 2016 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Det er en lidt usædvanlig konstellation, der gæster Sønderborg Jazzclub ved den næste koncert, der finder sted søndag den 2. oktober på Sønderborghus. Det er nemlig elskede/hadede sanger Povl Dissing, der ved koncerten akkompagneres af New Jungle Orchestra, skriver Sønderborg Jazzclub i en pressemeddelelse.

De fleste forbinder Povl Dissing med digteren og pianisten Benny Andersen og dennes mange underfundige og kloge tekster. Men Povl Dissing har også en anden side. Tilbage i 1987 kom det første samarbejde i stand med guitaristen Pierre Dørge og hans New Jungle Orchestra. Et samarbejde som i 1997 udviklede sig til indspilningen af en plade.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nu er de gået sammen igen. Det sket ved en nytårskoncert her ved årsskiftet 2015. Det blev en succes og er nu fulgt op af en turné, der også bringer dem til Sønderborg.

Sammen leger orkestret og Povl Dissing med danske sange fra de seneste hundrede år. Fra Johannes v. Jensen over Vagn Lundbye til C. V. Jørgensen. Og alt iklædes jazzede rytmer.

Der er tilsyneladende mange, der ikke føler sig fremmede over for konstellationen Dissing New Jungle Orchestra, for der er allerede solgt et pænt antal billetter i forsalg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Koncerten er som altid en matinékoncert med start klokken 15. Billetpriserne er 120 kroner i forsalg, 140 kroner ved døren, 80 kroner for medlemmer af jazzklubben og kroner for studerende med studiekort.

22. juni 2024 Kultur, Sønderborg

Her kan du se Skt. Hans-bål

22. juni 2024 Kultur

I morgen, søndag, er det Skt. Hans og det fejres en masse steder i kommunen – og her kan du se de steder, som har fortalt SønderborgNYT, at de vil tænde bål. Meteologerne har lovet tørvejr – og heldigvis er der ikke varslet forbud mod at tænde bål. Fluepapiret: Til Sankt Hans er der både […]

Læs mere...