Sønderborg Kommune har reduceret sit CO2-udslip med 63 procent

13. oktober 2021 Politik

Når det gælder om at Sønderborg skal være CO2-neutral i 2029, så går kommunen selv foran – og den seneste opgørelse viser, at kommunen blot mangler de sidste 37 procent i at ramme nullet.

“En reduktion på hele 63 procent i virksomheden Sønderborg Kommune. Vi viser, vi får foran og jeg kan ikke lade være med at sige, at det er jeg faktisk stolt af”, siger borgmester Erik Lauritzen.

Resultatet kan især tilskrives den grønne omstilling i elproduktionen og den lokale fjernvarmeproduktion.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Nu skal vi i gang med at se på kommunens transport og det er jo nævnt, at kommunen ikke har så mange elbiler”, siger Erik Lauritzen, der sammen med Økonomiudvalget har set tallene på udvalgsmødet i dag, onsdag.

“Fordelen ved at vi har venter med at lease flere elbiler, det er, at de elbiler, som er i handlen nu, de er bedre end dem, der kom for nogle år siden”.

CO2- og energiregnskabet viser udviklingen i energiforbruget af el, vand og varme i kommunen som virksomhed, samt den afledte udledning af CO2 fra el og varme. Der opgøres nu også el til elbiler og elproduktionen fra solcelleanlæg på de kommunale bygninger.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. oktober 2021 Erhverv, Nordborg

Bitten & Mads Clausens Fond fylder 50 år

25. oktober 2021 Erhverv

Bitten & Mads Clausens Fonds jubilæum markeres den 29. oktober kl. 13, med en festligholdelse på kunsthalspladsen på havnefronten mellem Multikulturhuset og Alsik. Her vil bestyrelsesformanden for Bitten & Mads Clausens Fond, Peter M. Clausen, overrække to jubilæumsgaver fra Fonden til Sønderborg Kommune. Skatteminister Morten Bødskov taler ved overrækkelsen af jubilæumsgaverne. Derudover deltager Sønderborgs byråd, […]

Læs mere...