Sønderborg Kommune investerer millioner i solidt byggeri og veje

27. december 2019 Politik

Sønderborg Kommune har i de seneste tre år investeret gennemsnitligt 3.343 kroner om året pr. indbygger. Sønderborgs investering er pænt over landsgennemsnittet og kun Billund og Fredericia ligger over i Sydjylland.

”Det er en kæmpestor opgave løbende at modernisere og vedligeholde bygningsmassen samt veje og stier. Men det er afgørende for at være en attraktiv kommune med gode rammer for velfærd, for borgere og for virksomheder og det er ved hver budgetlægning kunsten at finde balancen mellem investeringer og penge til levering af service – så jeg er glad for, at vi formår at finde denne balance og ligge med et relativt højt investeringsniveau uden at gå på kompromis med service og velfærd”, siger borgmester Erik Lauritzen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Analyseårene har i Sønderborg Kommune været præget af en række store byggeprojekter, eksempelvis børneuniverset i Nybøl, ny daginstitution i Ulkebøl, sundhedshus i Gråsten, ungdomshus i Sønderborg, medborgerhus i Ahlmannsparken, byggeri af Sønderskov-Hallen og plejecentrene Mølleparken og Gråsten. I årene 2016-2019 var der desuden hvert år afsat 12 millioner kroner til bygningsrenoveringer og i 2016-2017 15 millioner kroner pr. år til renovering af tag på kommunale bygninger.

Artiklen fortsætter under annoncen

Større vejanlæg i perioden er bl.a. renovering af Perlegade og Nørre Havnegade i Sønderborg, nye rundkørsler i Spang og ved Ragebøl samt cykelstierne langs med Buskmosevej mellem Kværs og Gråsten og fra busstationen til Ringgade i Sønderborg.

”Vi har de seneste år haft store investeringer i bygninger. Det aktivitetsniveau kan vi ikke fastholde de kommende år, men vi arbejder stadig målrettet på at energirenovere vores bygningsmasse og at holde vejene i god stand. Det er en investering i fremtiden og i den tiltrækningskraft, der kendetegner alt, hvad vi arbejder med – også med henblik på mere turisme. Og så kan vi jo se med eksemplet Ærø, at det rent faktisk er mere økonomisk at vedligeholde end at rette op, når man har ladet stå til”, siger formand for Teknik- og Miljøudvalget Aase Nyegaard.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. oktober 2021 KV21, Sønderborg

Venstre-kandidat skadet i valgkampen

24. oktober 2021 KV21

Lørdag var byrådskandidater og andre medlemmer af de politiske partier og lister ude og hænge valgplakater op. Sådan var det også for Venstre-manden Mads Hagen. “Ud for det Blå Gymnasium faldt jeg, da jeg kravlede ned fra stigen. Jeg troede, jeg var nede, da jeg manglede det sidste trin og det gjorde, at jeg faldt”, […]

Læs mere...