Sønderborg Kommune investerer millioner i solidt byggeri og veje

27. december 2019 Politik

Sønderborg Kommune har i de seneste tre år investeret gennemsnitligt 3.343 kroner om året pr. indbygger. Sønderborgs investering er pænt over landsgennemsnittet og kun Billund og Fredericia ligger over i Sydjylland.

”Det er en kæmpestor opgave løbende at modernisere og vedligeholde bygningsmassen samt veje og stier. Men det er afgørende for at være en attraktiv kommune med gode rammer for velfærd, for borgere og for virksomheder og det er ved hver budgetlægning kunsten at finde balancen mellem investeringer og penge til levering af service – så jeg er glad for, at vi formår at finde denne balance og ligge med et relativt højt investeringsniveau uden at gå på kompromis med service og velfærd”, siger borgmester Erik Lauritzen i en pressemeddelelse.

Analyseårene har i Sønderborg Kommune været præget af en række store byggeprojekter, eksempelvis børneuniverset i Nybøl, ny daginstitution i Ulkebøl, sundhedshus i Gråsten, ungdomshus i Sønderborg, medborgerhus i Ahlmannsparken, byggeri af Sønderskov-Hallen og plejecentrene Mølleparken og Gråsten. I årene 2016-2019 var der desuden hvert år afsat 12 millioner kroner til bygningsrenoveringer og i 2016-2017 15 millioner kroner pr. år til renovering af tag på kommunale bygninger.

Artiklen fortsætter under annoncen

Større vejanlæg i perioden er bl.a. renovering af Perlegade og Nørre Havnegade i Sønderborg, nye rundkørsler i Spang og ved Ragebøl samt cykelstierne langs med Buskmosevej mellem Kværs og Gråsten og fra busstationen til Ringgade i Sønderborg.

”Vi har de seneste år haft store investeringer i bygninger. Det aktivitetsniveau kan vi ikke fastholde de kommende år, men vi arbejder stadig målrettet på at energirenovere vores bygningsmasse og at holde vejene i god stand. Det er en investering i fremtiden og i den tiltrækningskraft, der kendetegner alt, hvad vi arbejder med – også med henblik på mere turisme. Og så kan vi jo se med eksemplet Ærø, at det rent faktisk er mere økonomisk at vedligeholde end at rette op, når man har ladet stå til”, siger formand for Teknik- og Miljøudvalget Aase Nyegaard.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. december 2022 Sønderborg, Frivillige

Vester Sottrup Frivillige Brandværn lukker – der er for få frivillige

1. december 2022 Sønderborg

Vester Sottrup Frivillige Brandværn, som har eksisteret i hele 76 år, har valgt at lukke stationen og opsige kontrakten om brandslukning i deres lokale slukningsområde. Alle borgere kan fortsat føle sig trygge, fordi området bliver dækket af andre brandværn. ”Vi har set os selv i øjnene og vi kan fremadrettet ikke overholde den kontrakt vi […]

Læs mere...