Sønderborg Kommune ønsker fokus på sønderjyske infrastrukturprojekter

12. april 2019 Politik

Sønderborg Kommune ser et stort behov for også at udvikle infrastrukturen i det sønderjyske område.

Det skyldes blandt andet kommunens arbejde med tre store udviklingsprojekter, som på sigt vil få betydning for hele Sønderjylland og medføre et behov for en mere sammenhængende infrastruktur.

Det er udvidelsen af Sønderborg Lufthavn frem mod 2026. Så er der etablering af Nordals Ferieresort frem mod 2023, hvor beregninger viser, at resortet vil kunne tiltrække op imod 560.000 overnatninger om året.

Artiklen fortsætter under annoncen

Endelig er der ønsket om en fast forbindelse mellem Als og Fyn. I Sønderjylland er der også hårdt brug for at få etableret et dobbeltspor på den 12 kilometer lange togstrækning mellem Padborg og Tinglev.

”Det er helt uforståeligt, at Sønderjylland er fraværende i regeringens og Dansk Folkepartis trafikinfrastrukturaftale. Udviklingen af infrastrukturen i Sønderjylland og Sønderborg Kommune er afgørende for at sikre bedre vilkår for turismen og det lokale erhvervsliv. Vi har derfor udarbejdet en rapport, der peger på en række konkrete infrastrukturprojekter, som vi gerne vil have gennemført i de kommende år. Rapporten er sendt til Transport-, Bygnings-, og Boligministeriet med en opfordring til, at materialet inddrages i det fremadrettede arbejde med at udvikle infrastrukturen i Danmark, siger borgmester Erik Lauritzen i en pressemeddelelse.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. december 2021 Politik, Sønderborg

Kommunen skal sikre at drikkevandsboringer er pesticidfri

1. december 2021 Politik

Alle kommuner skal gennemgå alle zoner omkring vandboringer inden udgangen af 2022 og sikre, at de friholdes for pesticider. For at nå i mål med dette krav har Teknik- og Miljøudvalget givet forvaltningen lov til at udstede påbud til ejere af jord omkring boringerne. ”Det handler i bund og grund om at beskytte vores drikkevand. […]

Læs mere...