Sønderborg Kommune tænker grønt når der skal renoveres og bygges

24. april 2020 Politik

Folketinget, med statsminister Mette Frederiksen i spidsen, er i gang med at blive enige med de andre partier om en genstart af Danmark og flere partier ønsker en såkaldt ‘grøn genstart af Danmark’, der modvirker klimakrisen.

Byrådet i Sønderborg har netop vedtaget at fremrykke en række anlægsinvesteringer og her tager anlægsopgaverne afsæt i ProjectZero visionen.

”Alle anlægsopgaver tager afsæt i ProjectZero visionen om et CO2-neutralt Sønderborg-område i 2029 samt Verdensmålene og det er en selvfølge for os”, siger formanden for Teknik- og Miljøudvalget Aase Nyegaard til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Havnekontoret i Sønderborg skal blandt andet renoveres og her tænkes ProjectZero visionen også ind i renoveringsprojektet:

“Og det gøres der sandelig også i opførelsen af Verdensmålcentret på Kær Vestermark, som vi søger fire millioner kroner til. De skal lægges sammen med endnu fire millioner, som er i dette års budget”, siger Aase Nyegaard.

På grund af Corona-pandemien har regeringen ophævet anlægsloftet, fordi det gavner det private erhvervsliv, når der skal renoveres og bygges og blandt andet skal Møllestedgård også sættes i stand, så den kan bruges af voksne med særlige behov.

Artiklen fortsætter under annoncen

“I budgettet for i år er der afsat to millioner kroner til projektet. Nu søger vi om at låne 11,8 millioner kroner og får vi dem, så kan vi gøre Møllestedgård tidligere klar til brug end vi oprindeligt havde planlagt”, siger Aase Nyegaard.

Teknik- og Miljøudvalgets formand nævner flere andre projekter, som er fremrykket og dermed bliver lavet tidligere end oprindeligt planlagt.

“Vi skal blandt andet sætte facaden på kasernen i stand og det løber op i knap 39 millioner kroner, som vi håber på at kunne låne”, siger Aase Nyegaard.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Augustenborg skal der indrettes børnehave i en del af skolebygningen, Reimerskolen skal ombygges og i Hørup skal der renoveres børnehaver.

“På Reimerskolen bliver der desuden revet tilbygninger ned og det skyldes, at vi vil have flere parkeringspladser på skolegrunden”, siger Aase Nyegaard.

På Guderup Plejecenter er køkken- og kølefunktionerne i sådan en stand, at der kan komme et påbud fra myndighederne.

“Vi søger om de 3,7 millioner kroner, som det koster at renovere på plejecentret”, siger Aase Nyegaard.

Artiklen fortsætter under annoncen

Desuden søges der om lån til adskillige mindre projekter, som kan vælges, hvis pengene kommer.

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid!

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
21. oktober 2021 KV21, Sønderborg, Debat

KV21 – Debat: Klimaomstilling skal tænkes ind i kommunalplanerne

21. oktober 2021 KV21

Spidskandidat Jesper Esbensen, Konservative, skriver:  Sønderborg Kommunes fremtidige CO2-neutrale energisystem og omstillingen til det kræver en strategisk og langsigtet planlægning. Langsigtet fordi vi gerne skal være i stand til at slide de eksisterende anlæg op og så være klar med de nye, så omkostningerne ved omstillingen bliver mindst mulige. Strategisk fordi der er nogle fysiske […]

Læs mere...