Sønderborg Kommune vil fortælle ministeriet om lokale infrastruktur-prioriter

15. marts 2021 Politik

Sønderborg Kommune sendte i foråret 2019 rapport med infrastrukturprioriteter til Transport-, Bygnings- og Boligministeriet. Som opfølgning på det har forvaltningen lavet et opdateret notat med konkrete forslag til forbedret infrastruktur i Sønderborg Kommune.

Sagen har været gennem Erhvervsudvalget og onsdag skal den en tur gennem Økonomiudvalget, inden Byrådet kan give grønt lys for, at forvaltningen sender brevet til ministeriet.

“Jeg kan godt se, det er en lang proces for at sende en skrivelse. Men det er vigtigt, at Erhvervsudvalget og Byrådet bakker op om skrivelsens indhold”, siger økonomiudvalgsmedlem Tage Petersen fra Venstre og borgmester Erik Lauritzen giver samme forklaring.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forvaltningen anbefaler, at notatet fremsendes til Transportministeren og Folketingets partiers transportordførere for igen at gøre opmærksom på Sønderborg Kommunes infrastrukturprioriteter.

En bedre og mere sammenhængende infrastruktur er afgørende for erhverv og turisme. En velfungerende infrastruktur vil endvidere få en positiv betydning for hele det sønderjyske område.

I forhold til 2019-rapporten er det opdaterede notat lavet i helt kort form og ændret på følgende punkter:

Artiklen fortsætter under annoncen

Forundersøgelse eller VVM-undersøgelse af en fast forbindelse mellem Als og Fyn

Opgradering af A8, som indbefatter udvidelse på strækningen Alssundbroen til Madeskov og en undersøgelse af behovet for forbedring af Alssundbroen

Hurtigere, hyppigere og større elfærger fra 2024

Udbygning af rute 405 mod Nordborg

Timedrift på togforbindelsen til og fra Sønderborg og renovering af perronen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
3. december 2021 Erhverv, Sønderborg

Christen Espersen fra miniBOOSTER i spidsen for IndustriGruppen Sønderborg

3. december 2021 Erhverv

Det er den 58-årige administrende direktør og grundlægger af firmaet miniBOOSTER A/S, Christen Espersen, der afløser den 69-årige direktør og konsul Erling Duus, som siden 2008 har stået i spidsen for IndustriGruppen Sønderborg. Erling Duus, der har forladt sin position som medejer og administrerende direktør for Eegholm A/S, bevarer sin tilknytning til IndustriGruppen, hvor han […]

Læs mere...