Sønderborg og Aabenraa præsenterede sig for Flensborgs overborgmester

7. april 2017 Politik

Torsdag den 6. april var der møde i Sønderborg i den politiske styregruppe for Grænsetrekanten – det grænseoverskridende samarbejde mellem Flensburg, Aabenraa og Sønderborg. Flensburgs nye overborgmester, Simone Lange, var med for første gang, og det kom til at præge mødet.

Aabenraa og Sønderborg Kommune benyttede lejligheden til at præsentere deres respektive kommuner for Simone Lange. Det handlede både om faktuelle oplysninger som størrelse og antal indbyggere, og om de to kommuners udviklingsstrategiske satsninger. Det er for Aabenraa Kommune Vilje til virksomhed, Byer i bevægelse og Sundhed og læring. Sønderborg Kommunes tre strategiske fyrtårsprojekter er ProjectZero, Byens Havn og Turisme.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det var et rigtig godt møde, og det var en fin anledning til, at fortælle Simone Lange om vores udfordringer, og hvordan vi arbejder med at skabe vækst og udvikling. Jeg fik også bekræftet, at Simone Lange er meget positiv i forhold til et målrettet og konstruktivt samarbejde i Grænsetrekanten”, siger borgmester Erik Lauritzen.

Aabenraa Kommunes borgmester, Thomas Andresen, har klare forventninger til det fremtidige samarbejde i Grænsetrekanten:

“Vi skal arbejde sammen om at spille hinanden stærkere inden for vores respektive styrkeområder. I Sønderborg er det f.eks. energioptimering, i Aabenraa er det velfærdsteknologi. Vi er ikke konkurrenter, men medspillere i forhold til at styrke vores fælles grænseregion”, siger han i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

På det næste møde skal der udarbejdes forslag til 4 – 5 konkrete samarbejdsprojekter. Et af dem bliver formentlig fælles markedsføring af uddannelser for at tiltrække flere studerende til uddannelser til området.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. november 2021 Samfund, Sønderborg

Borgerblikket – nu kan du følge dine Jobcentersager

29. november 2021 Samfund

For et år siden har kommunerne givet borgerne adgang til egne data på otte udvalgte sagsområder i det tilbud, der hedder Borgerblikket. Nu skydes anden etape i gang så man som borger nemt og hurtigt kan se udvalgte data om sine sager og indsatser på borger.dk. Anden etape går i luften den 1. december og […]

Læs mere...