Sønderborg-roere var med til EM kajak Marathon

28. juli 2022 Sport
Carsten Pankoke og Rita Westergaard. Privat foto
Carsten Pankoke og Rita Westergaard. Privat foto

Sønderborg Kajakklub deltog forleden med fire deltagere i EM kajak Marathon, som fandt sted på Silkeborg Langsø.

Marathon er en kajakdisciplin, hvor der roes et antal omgange, og efter hver omgang skal roerne ud af kajakken og i løb bære den ca. 100 meter, hvorefter de igen sætter kajakken i vandet og ror videre. Distancerne varierer fra ca. 20km – 30km.

Mandag blev der roet i K1 – ener-kajak – vejret var til den kølige side, og dagen igennem blev der delt flittigt ud af kraftige regnbyger, men det generede ikke roerne, skriver Sønderborg Kajakklub i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Damernes Oldgirls-klasse, 60-64 år, deltog Alice Jacobsen, som desværre måtte udgå.

I Herrernes Oldboys-klasse, 60-64, år deltog Carsten Pankoke, som sluttede midt i et stærkt besat felt.

Tirsdag gjaldt det så alle K2  – toer-kajak – og der var skruet kraftigt op for vinden, som stod på langs af søen og gav store bølger – det er kajakroere i kapbåde ikke begejstret for og der var en del kæntringer.

I Herrernes Oldboys-klasse 50-54 år deltog Kim Petersen og Holger Jakobsen, de sluttede i den bagerste ende af feltet

Artiklen fortsætter under annoncen

I Mix-klassen +50 år deltog Carsten Pankoke som havde fundet sammen med Rita Westergaard fra Aarhus, de roede sig til en fjerde-plads-  godt hjulpet af en mere stabil kajak venligst udlånt af Max Kajak.

Roerne fra Sønderborg Kajakklub kommer hjem en god erfaring i bagagen, og vil nu se frem til VM 2023, som skal foregå på Jels Sø.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. august 2022 Politik, Sønderborg

Udviklingen af Rønhaveplads lægges i mølposen for en tid

10. august 2022 Politik

Tirsdag var udviklingen af Rønhaveplads på bordet i Teknik-, By- og Boligudvalget, hvor projektet blev sat i bero på grund af pengemangel. “Venstre ser stadig et stort potentiale i at udvikle Rønhaveplads til en oase i byen med legeplads, udeservering o.s.v., og samtidig også som en del af korridoren fra havnen til den øverste del […]

Læs mere...