Sønderborg sætter fingeraftryk på agendaen til COP21

1. juli 2015 Erhverv

ProjectZero-direktør Peter Rathje og viceborgmester Aase Nyegaard deltager torsdag i en workshop i Energy Cities i Lyon, Frankrig. Det gør de med et indlæg om, hvordan Sønderborg mobiliserer aktørerne i den lokale omstilling til CO2-neutralitet i 2029. Og dermed sætter ProjectZero et kraftigt fingeraftryk på agendaen for COP21 i Paris til december.

Workshoppen i Lyon er en af flere, som holdes for at inspirere til dagsordenen, når alverdens lande mødes på COP21 i Paris fra 30. november til 11. december i år, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.zero

Artiklen fortsætter under annoncen

“Der er enorme forventninger til, at der på det 21. klimatopmøde i FN, COP21 i Paris, indgås en universel klimaaftale. Klimaforandringerne påvirker efterhånden hverdagen i en række af verdens lande i en grad, så alle tager det alvorligt. Derfor er Frankrig også i gang med en proces, hvor de som værtsland vil gøre alt for at have den helt rigtige agenda klar. Jeg er stolt over, at vi i Sønderborg med ProjectZero kan byde på noget, som de kan bruge”, siger direktør Peter Rathje, ProjectZero.

Artiklen fortsætter under annoncen

Peter Rathje er den første taler torsdag morgen, efter at workshoppen er åbnet og deltagerne budt velkommen. Det, arrangørerne vil høre om – fordi det ofte er den store udfordring – er Sønderborgs opskrift på, hvordan man inddrager af alle borgere – fra børn og voksne, studerende og virksomheder til private husejere, håndværks- og transportbranden – i indsatsen for at nå målet om at blive CO2-neutrale i 2029.

Også viceborgmester Aase Nyegaard er tilskrevet en aktiv opgave undervejs i workshoppen, idet hun har fået til opgave at være med til at udpege workshoppens to væsentligste konklusioner.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
8. maj 2021 Politik, Gråsten

Ulovligt biogasbyggeri: Forvaltningen var fem uger om at reagere på henvendelser

8. maj 2021 Politik

Forleden lagde Teknik- og Miljøforvaltningen en redegørelse om det ulovlige byggeri på biogasanlægget i Kværs foran udvalgspolitikerne – og det stod klart, at der var kommet henvendelser fra borgere om, at Nature Energy overtrådte reglerne. “Men det tog hele fem uger fra henvendelser kom til Teknik- og Miljøforvaltningen bad deres jurister om at se på […]

Læs mere...